čtvrtek 27. února 2020

Učení temnoty

Na počátku naší vlastní cesty poznání jsme vyšli jako duchovní bytosti ze světla, ze Zdroje všeho bytí, z Absolutna. Byli jsme stvořeni jako ve věčnosti naší existence dokonalí s vlastní identitou "Já jsem" se všemi vlastními dary a kvalitami, které je možné poznat a prožít na všech úrovních našeho bytí, naší existence v iluzi Stvoření.
Byli jsme stvořeni jako nedílná součást záměru Zdroje, prožít se a poznat se skrze jeho všechny ze sebe a do sebe stvořené bytosti. Vstoupili jsme do multidimenzionální arény Stvoření, abychom zde v rámci evoluce naší duchovní bytosti poznávali naši temnotu.
Naše temnota je vše, co jsme ještě neprožili, nepoznali, nepřijali a neuvědomili si význam tohoto učení.
Cesta za poznáním naší temnoty nás vede do arény Stvoření, do prostoru realit časových matrixů, do života a s ním spojeného projevu ve hmotě.

Zde se učíme v zapomění na sebe sama všem negativním aspektům lásky v oddělenosti od naší vlastní podstaty. Vedlejším produktem tohoto učení se a sebepoznávání je dualita, tedy rozdělování našich prožitků na to "světlé", dobré, příjemné, to co přijímáme a to "temné", zlé, nepříjemné, to co jsme si ještě neuvědomili a nepřijali jako součást naší celistvosti.
Pokud dění v našem vlastním životě rozdělujeme, tedy nepřijímáme, signalizuje to naši rozpolcenost, nepochopení významu tohoto učení, kde čast našeho já je dobrá "příjemná" a část našeho já je zlá "nepříjemná".
Žijeme tedy vírou v dualitní rozdělení života a vírou v nespravedlnost.
Náš stav sebepřijetí, tedy naší celistvosti je nám zrcadlen všemi účastníky života se kterýmí bezprostředně prožíváme naše vlastní životní situace.
Vše, to co je nám v životě nepříjemné, jsme ještě v sobě nepřijali a odděluje nás to od naší celistvosti na aktuální úrovni bytí.
Jednotlivé energetické informace toho, co jsme v sobě ještě nepřijali, máme uloženy v předlohách našich těl na všech úrovních naší bytosti.
Známe je jako potlačené, nepřijaté, nezpracované emoce, což jsou energetické informační bloky v různých částech předloh našich těl, kde byly uloženy z důvodu nepřijetí našich životních lekcí a čekají na své přijetí a zvědomění.

Symbolikou duality a prožívání se v ní je oddělenost ženského a mužského principu z božské jednoty. Ženský princip zde reprezentuje lásku a zároveň učitelku temnoty, vede tedy mužský princip, jakožto představitele světla k jejímu přijetí zpět do absolutní bezpodmínečné lásky a s ní související jednoty, tím, že mu přímo zrcadlí, přehrává jeho vlastní nepřijatou temnotu.
Vztah ženy a muže a jejich vzájemné učení se bezpodmínečné lásce v něm tedy přímo poukazuje na hlavní záměr poznání vlastní oddělenosti Zdroje všeho bytí od sebe sama.
Učení temnoty nás tedy vede do vlastní bezpodmínečné lásky skrze sebepoznávání se na pozitivních a negativních polaritách prožitků, k jejímu přijetí, pochopení jejího významu a významu vlastního života na naší cestě duchovní evoluce.


 

úterý 18. února 2020

Cesta k sobě

 

Pokud podléháš myšlenkám a strachům, nejsi to ty.
Pokud chceš být sám sebou, musíš se změnit.
Pokud se chceš změnit, musíš se odvážit konfrontovat své strachy.
Pokud se odvážíš, musíš se naučit reflektovat své vlastní pocity v srdci.
Pokud reflektuješ své pocity v srdci, musíš se jimi řídit a na základě nich se v životě rozhodovat.
Pokud se řídíš svými pocity, musíš vědět.
Pokud víš, musíš mlčet.