úterý 7. září 2021

Ego

"Ego sum" je latinsky "Já jsem" a ve své podstatě poukazuje na obsah vědomí duchovní bytosti a související hmotnou projekci v přítomnosti. Toto vědomí je hierarchicky vydělené z nadřazeného vyššího vědomí a je součástí tzv. duchovního stromu Já, který vychází od počátku ze Zdroje všeho bytí, tedy absolutního vědomí všeho.
Toto vydělené vědomí je projeveno, zhmotněno do realitního prostoru matice žvota ve Stvoření, skrze své tělesné předlohy, aby si prožilo své záměry poznání. Obsah tohoto vědomí, s ním spojená vlastní identita, související uvědomění, poznání a zkušenosti definují jeho Ego. Osobně mi dává větší smysl než výraz "Já jsem" výraz "Uvědomuji se", který lépe reflektuje obsah vědomí duchovní bytosti a související uvědomění se právě teď, v přítomném okamžiku. Ego je tedy vždy přítomno, pokud se nacházíme v hmotném projevu a souvisejícím uvědomění, vnímáme se tedy primárně v našem těle v přítomnosti.
Ego je velmi často spojováno s něčím špatným, nepříjemným, nepřijatým a rozhodně bych každému doporučil zbavit se negativního pohledu na něj, neb je za tím myšlenkový vzorec vedoucí k potlačeným emocím a nepřijetí sebe sama ve své celistvosti, primárně nepřijetí naších negativních zkušeností a související karmická zátěž, kterou si neseme na našem energetickém těle.
Ego neboli "Já jsem" je buďto vědomé, tedy v souladu se svou duchovní podstatou a ve spojení se svým duchovním vedením vyšších Já a nebo nevědomé, tedy v nesouladu se svou duchovní podstatou, napojeno na nástroje učícího systému myšlení.
Oba dva stavy reflektují učící polarity duchovniho vývoje každé duchovní bytosti. První vědomý stav je pozitivní v souladu s božím řádem a jeho zákony. V tomto stavu je rozum a smyslové vnímání propojeno s pocity v srdci. V životě tak dominuje intuitivní vnímání a související vědění. Duchovní bytost se nachází ve stavu bezpodmínečného přijetí, v životě vnímá pravdu a díky vlastní zodpovědnosti vnímá jednotný spravedlivý pohled na život a související boží řád.
Druhý nevědomý stav je, když má duchovní bytost v těle rozum napojen na systém myšlení a její smyslové vnímání vyhodnocují myšlenkové vzorce chování, které jí spolu s myšlenkami říkají kdo je, co má v životě dělat a jak se má chovat.
Zde se každý v odpojení od svého duchovního vedení učí na vlastních chybách poznávat hodnotu své pozitivní podstaty tím, že se sám rozděluje do dualitního pohledu na sebe sama, na příjemného a nepříjemného, tedy na toho koho v sobě má rád a koho rád nemá. Dominuje zde, díky rozumovému propojení s myšlenkovými vzorci víra a zavděčování se vnějším podnětům a informacím, nezodpovědnost za vlastní pocity v srdci a související odpojení od duchovního vedení,.
Dále je zde jednánání pod vlivem strachu, podmínečné přijetí sebe i ostatních a s ním spojená energetická závislost. Tento stav tvoření chyb, zajišťuje díky cyklickému tvoření karmy, život v utrpení pod vlivem potlačených emocí a strachů. Ego je tedy aktuální stav uvědomění v právě prožívaném hmotném projevu naší duchovní bytosti a s ním spojená identita. Bez Ega není možné prožívat se a učit se sebepoznání v hmotných realitách života. Bez Ega jsme pouze fragmentem vědomí, které je vším ve všem, tedy Absolutnem bez záměru poznání.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.