neděle 5. listopadu 2023

Každý má svou cestu

Tento pojem je v ezoterických kruzích a duchovních naukách velmi dobře znám a ve své podstatě také dost často i zneužíván k upevnění různých alibistických, odmítavých postojů, spojených s neochotou měnit svá zarytá, pokřivená, nepřirozená životní nastavení a hodnoty.
Z technického hlediska je to naprostá pravda a každá duchovní bytost má skutečně svou zcela unikátní cestu životními realitami Stvoření z vůle jejího Stvořitele.
Je potřeba pochopit, že přirozeným, prvotním záměrem a cílem života ve Stvoření je tvorba souladnosti, jednoty a harmonie celku, tedy pospolnost a spolutvorba všech stvořených duchovních bytostí a tím je v prvé řadě láskyplný a pozitivní život v partnerských vztazích ženy a muže, život v rodinách a dalších společenských kruzích, kde dochází k průnikům a setkání všech naších individuálních cest.
Záměry poznání se zde protínají do těch společných bodů, které nás všechny propojují každý den v životních situacích a souvisejících prožitcích.
Tyto společné body, milníky v našem životě nám vytyčují naši společnou cestu, během které se učíme společně žít a spolutvořit dle pravidel a Zákonů Stvoření jako lidé.
Naše aktuální společná cesta a s ní spojený záměr, která je zároveň tou naší individuální cestou, vlastní každé duchovní bytosti s lidským tělem, je stát se vědomým člověkem.
V tomto společném záměru jsme schopni opět dosáhnout souladného a harmonického stavu života na Zemi.
Abychom toho mohli dosáhnout, musí se každý z nás ve svém nastavení vlastní životní cesty propojit s přirozenými hodnotami a nastaveními, které přináleží životu vědomého člověka v lidské společnosti.
Naší hlavní překážkou je bohužel ztráta povědomí o vlastní přirozenosti, o vlastních přirozených hodnotách, o fungování základních principů a duchovních zákonů přirozeného života, které byly nahrazeny myšlenkovými vzorci chování propojeny s iluzorními fiktivními představami o vlastním přirozeném životě a souvisejících hodnotách.
Každý z nás má tedy svou vlastní cestu a související možnosti jak dospět do stadia vědomého člověka, kde základním vodítkem a klíčem k naplnění tohoto záměru je otázka: Co mi brání žít život a hodnoty vědomého člověka?
Rozumím správně svým pocitům, umím je správně vyjadřovat, důvěřuji svému tělu a životu?
Mám láskyplný a otevřený vztah s rodiči?
Mám láskyplný a harmonický vztah se svým partnerem?
Mám láskyplný a otevřený vztah se svými dětmi?
Mám láskyplné a otevřené vztahy se všemi ostatními?
Realizuji se ve svém životě nezištně a v radosti?
Tvořím v souladu s přirozeným životem a životním prostředím na Zemi?
Není toho málo k řešení, narovnání a uzdravení, co před námi stojí, nicméně každý vždy od života dostává přesně to, na co je připraven a má toho tolik, kolik je schopen zvládnout.
Každý z nás přináší do lidského celku svůj potenciál duchovní jedinečnosti a zkušeností, aby s nimi dnes uvážlivě a vědomě přispíval v procesech transformace, uzdravování a naplňování všech potřebných hodnot pro náš společný, přirozený, lidský život.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.