středa 27. prosince 2023

Nebe, peklo, ráj

Každá duchovní bytost prochází několika základními stadií duchovního vývoje a souvisejícího poznání.
Tato stadia a související životní fáze známe jako učící archetypy nebe, peklo a ráj.
Projít všemi stadii duchovního vývoje nebe, pekla, ráje znamená z výchozího stavu Boha vyjít, stav Boha opustit, Bohem projít (prožít všechny své předurčené záměry poznání), Boha přijmout, pochopit a zvědomit a opět se do stavu Boha navrátit.
Dostat se tedy opět do souladného stavu s touto počáteční definicí přirozeného života.
Prvním neopakovatelným a počátečním stadiem každé duchovní bytosti je její prvotní stvoření v počáteční absolutní božské dokonalosti a čistotě, tedy výchozí stav Bůh.
Místo a stav tohoto počátku stvoření a související duchovní cesty můžeme nazvat jako Nebe nebo také nebeský ráj.
Zde v tomto prostoru a související realitě je každá duchovní bytost čistá, neposkvrněná, božská bez vlastních životních zkušeností a uvědomění si vlastní hodnoty skrze negativní aspekty života.
Její uvědomění je omezeno pouze na teď a tady a není zde tedy protiváha zkušeností a možnost srovnání s jinými prožitými zkušenostmi z vlastní duchovní minulosti.
Místo kde se na počátku duchovní bytost prožívá je dokonalým rájem ve všech aspektech, nicméně toto si v této fázi vývoje tato nově stvořená bytost ještě není schopna vůbec uvědomit.
Nezná tedy pocitovou a zkušenostní hodnotu toho co má.
Pro účel poznání vlastní sebehodnoty má každá bytost možnost stav Boha opustit a vydat se na cestu poznání vlastním peklem nepřirozeného života, které je školou poznání jejích vlastních duchovních darů skrze související negativní zkušenosti a prožitky.
Jakmile bytost projde peklem a naplní všechny záměry poznání, přichází fáze čištění, odpouštění, duchovního léčení a uzdravování.
V teto fázi dochází mimo jiné ke zvědomování si všech prožitých zkušeností z minulosti a rovnání se zpět do přirozeného stavu vlastního božství.
Poslední fází je pochopení a přijetí sebe sama zpět do stavu Bůh.
Stav vlastního uvědomění, vnitřní nastavení, pocity a realita místa prožívání odpovídají opět stavu ráj.
V tomto stavu duchovní bytost opět setrvává dokud je schopna udržet svůj vnitřní rovnovážný, souladný a harmonický stav ve kterém čelí dalším vlnám a nabídkám života a s nimi spojeným iteracím duchovního sebepoznávání a souvisejících fází nekonečného spirálovitého duchovního vývoje.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.