sobota 19. září 2020

Stejné přitahuje stejné

Člověk je kousek vědomí zdroje, je datovým nosičem informací, je to vědomí ducha a těla.
Každá informace má svůj vlastní prostor, který se nachází ve své vlastní vibraci a ta nám přitahuje do života stejně naladěné informace a jejich nosiče.
Ku příkladu i tento text má svou vibraci a přitáhne pozornost pouze těch, pro které je z pohledu této vibrace zajímavý.
Osho ve svých knihách zmiňuje, že nejlepší co člověk může v životě dělat, je "Nedělat vůbec nic" pozorovat a čekat na to co příjde.
Zaměřit svou pozornost na své vnitřní pocity a sledovat jaký impuls ho vybízí k tomu aby začal "Něco dělat".
Je to touha vycházející ze srdce a nebo strach obestřený našimi myšlenkami pečlivě vetkaný do struktury našich stínů?
Tvorbu z lásky nebo ze strachu upevňuje naše víra v to, že to co děláme je správné a dává to smysl našemu uvědomnění si sebe sama a prostoru ve kterém vše prožíváme.
Nemusíme nic, je to pouze víra a svobodná vůle každého z nás jak se v každém okažiku rozhodujeme a co všechno ještě chceme prožít.
Vše je pravda, vše je vibrace, tedy i každý člověk má svou vlastní pravdu na své úrovni vibrace.
Rozdílnost mezi vibracemi identifikujeme z pohledu systémového myšlení jako pravdu a nepravdu (v extrémním rozpětí jako lež), přičemž z pohledu vnímání každé z jinak navibrovaných protistran to bude vnímáno opačně. Z duchovního pohledu je nepravda vše co nerezonuje s bohem a zákony Stvoření.
Abychom se v tom zcela neztratili a neskončili v našich bádáních ve slepých uličkách, je zde předpokládaná cesta našeho osudu, naše vedení a záměr našich vyšších já, která nás doprovázejí ke zjištění podstaty pravdy o nás,  tedy k nám samotným.
S rostoucí vibrací zjišťujeme, že není potřeba věci a lidi kolem sebe hodnotit a soudit, že vše se na naší úrovni vibrace děje správně a je postaráno o to aby každý prožitek v tomto
prostoru byl optimální.
Naopak, pokud se pokusíme vedeni vlastním strachem někomu ovlivňovat jeho prožitek, automaticky tvoříme karmu a její prožití na sebe nenechá dlouho čekat.
Dobrou cestou k vyšším vibracím se jeví podporovat věci a činnosti, které nám přinášejí do života radost a lásku, držet si pozornost na sobě, být v životě inspirací pro ostatní a stát se pozorovatelem a umělcem na cestě vlastního života.


 

Šaman

Spirituální vidoucí a strážce původních hodnot lidské rasy a pricipu bytí ve Stvoření je duchovní kvalita bytostí, které v našem světě známe pod různými označeními, kde to zřejmě nejpopulárnější je Šaman.
Slovo šaman původně pochází z názvu v jazyce evenckého národa žijícího na střední a východní Sibiři, šamán (vidoucí) a do evropských jazyků se dostalo přes ruštinu. S postupným vývojem lidské rasy upadaly i její jednotlivé hodnoty a původní vědění v zapomění a byly různým způsobem záměrně křiveny tak, aby v naší realitě bylo dosaženo odpovídající úrovně dualitního učení a poznání.
To co nám dnes ve větší míře z tohoto původního vědění zůstalo se označuje jako tradiční spirituální práce neboli tradiční šamanismus, který je velmi odkloněn od původního významu a zůstalo v něm primárně uvědomění si spojení člověka s přírodou, se Zemí, s duchovními světy a s tím vším spojené duchovní léčení. V původním významu byl šamanem ten který nesl odpovídající duchovní kvality, byl si vědom svého božství a související služby lidskému celku. Měl správně propojen rozum se svými pocity a smyslovým vnímáním, které bylo umocněno propojením s jedním nebo vícero vlastních silových přírodních, povětšinou zvířecích bytostí.
Dominujícím silovým zvířetem každé takovéto bytosti je kočkovitá šelma, kde v nejvyšší síle a moudrosti převažuje jaguár a tygr. Toto propojení umožňuje šamanovi používat specifické diagnostické schopnosti vnímání a techniky energetického působení.
Hlavní nosným pilířem původního šamanismu byla bezpodmínečná láska v té nejvyšší čistotě ke všem živým bytostem a přírodě. Šaman, který žil ve vlastním rodu, hlídal a chránil v něm úrovní vlastních vibrací šťastný život, dokázal vycítit nesoulad u jednotlivých bytostí a navrátit je na základě vlastního uvědomění a sebelásky zpět do harmonie.
Nebylo potřeba čerpat léčivou energii z přírody, protože všechny bytosti v té době byly napojeny na svůj vlastní energetický zdroj a léčily se vysokými vibracemi sebelásky. S postupným vibračním úpadkem lidstva, které bylo v pravidelných cyklech podrobováno útokům ze strany vesmírných dravčích rás, které se snažily převzít kontrolu nad planetarním komplexem mezihvnězdných bran na Zemi, se snižovala schopnost těchto spirituálních strážců přirozeným způsobem navracet a udržovat lidský rod ve vysokých vibracích.
Docházelo k postupné manipulaci původního vědění, díky bojům a tragickým událostem na Zemi, také k touze po moci a pomstě. Šamani začínají dorovnávat svou vlastní chybějící sílu silou přírodních a elementálních bytostí. Bezpodmínečnou lásku a harmonický soulad tak nahradila magie a s ní spojené síly vnějšího světa. Oběvuje se potřeba neustále více zasahovat do přírody, využívát a konzumavat léčivé rostliny a neposledně byly od dravčích vesmírných ras převzaty temné rituály spojené se zabíjením zvířat a používáním zvířecích artefaktů.
Před hranicí do totálního vibračního pádu a souvisejícího zapomění nás dnes chrání to poslední co zde dnes v této oblasti máme a to je znalost rostlinných medicín pro duchovní léčení a čištění, které se uchovávají po tisíciletí ve zmiňovaném tradičním šamanismu, aby tak umožňovaly probouzet bytosti, které se v pravidelných cyklech navracejí aby se pokusily obnovit původní vědění a hodnoty v lidském rodu.
Z pohledu původních hodnot je to trágedie a nebylo zde morálně přání se do těchto rovin nikdy dostat, nicméně z pohledu duchovního evoluce lidské rady zde byl záměr poznat a prožít i tuto oblast života a uvědomit si související hodnoty.


 

čtvrtek 3. září 2020

Anatomie těla člověka ve Stvořeni

Lidské tělo je darem duchovních bytostí, které ho obdržely od jeho stvořitelů za účelem prožítí vlastního záměru poznání.
Duchovní bytost se v tomto těle prožívá ve 12ti dimenzionální časové matici života, která je rozdělena do čtyřech harmonických vesmírů a souvisejících hmotných realit od té nejhustší uhlíkové materiální hustory až do té nejjemnější, krystalického kapalného světla, předhmoty.