sobota 19. září 2020

Šaman

Spirituální vidoucí a strážce původních hodnot lidské rasy a pricipu bytí ve Stvoření je duchovní kvalita bytostí, které v našem světě známe pod různými označeními, kde to zřejmě nejpopulárnější je Šaman.
Slovo šaman původně pochází z názvu v jazyce evenckého národa žijícího na střední a východní Sibiři, šamán (vidoucí) a do evropských jazyků se dostalo přes ruštinu. S postupným vývojem lidské rasy upadaly i její jednotlivé hodnoty a původní vědění v zapomění a byly různým způsobem záměrně křiveny tak, aby v naší realitě bylo dosaženo odpovídající úrovně dualitního učení a poznání.
To co nám dnes ve větší míře z tohoto původního vědění zůstalo se označuje jako tradiční spirituální práce neboli tradiční šamanismus, který je velmi odkloněn od původního významu a zůstalo v něm primárně uvědomění si spojení člověka s přírodou, se Zemí, s duchovními světy a s tím vším spojené duchovní léčení. V původním významu byl šamanem ten který nesl odpovídající duchovní kvality, byl si vědom svého božství a související služby lidskému celku. Měl správně propojen rozum se svými pocity a smyslovým vnímáním, které bylo umocněno propojením s jedním nebo vícero vlastních silových přírodních, povětšinou zvířecích bytostí.
Dominujícím silovým zvířetem každé takovéto bytosti je kočkovitá šelma, kde v nejvyšší síle a moudrosti převažuje jaguár a tygr. Toto propojení umožňuje šamanovi používat specifické diagnostické schopnosti vnímání a techniky energetického působení.
Hlavní nosným pilířem původního šamanismu byla bezpodmínečná láska v té nejvyšší čistotě ke všem živým bytostem a přírodě. Šaman, který žil ve vlastním rodu, hlídal a chránil v něm úrovní vlastních vibrací šťastný život, dokázal vycítit nesoulad u jednotlivých bytostí a navrátit je na základě vlastního uvědomění a sebelásky zpět do harmonie.
Nebylo potřeba čerpat léčivou energii z přírody, protože všechny bytosti v té době byly napojeny na svůj vlastní energetický zdroj a léčily se vysokými vibracemi sebelásky. S postupným vibračním úpadkem lidstva, které bylo v pravidelných cyklech podrobováno útokům ze strany vesmírných dravčích rás, které se snažily převzít kontrolu nad planetarním komplexem mezihvnězdných bran na Zemi, se snižovala schopnost těchto spirituálních strážců přirozeným způsobem navracet a udržovat lidský rod ve vysokých vibracích.
Docházelo k postupné manipulaci původního vědění, díky bojům a tragickým událostem na Zemi, také k touze po moci a pomstě. Šamani začínají dorovnávat svou vlastní chybějící sílu silou přírodních a elementálních bytostí. Bezpodmínečnou lásku a harmonický soulad tak nahradila magie a s ní spojené síly vnějšího světa. Oběvuje se potřeba neustále více zasahovat do přírody, využívát a konzumavat léčivé rostliny a neposledně byly od dravčích vesmírných ras převzaty temné rituály spojené se zabíjením zvířat a používáním zvířecích artefaktů.
Před hranicí do totálního vibračního pádu a souvisejícího zapomění nás dnes chrání to poslední co zde dnes v této oblasti máme a to je znalost rostlinných medicín pro duchovní léčení a čištění, které se uchovávají po tisíciletí ve zmiňovaném tradičním šamanismu, aby tak umožňovaly probouzet bytosti, které se v pravidelných cyklech navracejí aby se pokusily obnovit původní vědění a hodnoty v lidském rodu.
Z pohledu původních hodnot je to trágedie a nebylo zde morálně přání se do těchto rovin nikdy dostat, nicméně z pohledu duchovního evoluce lidské rady zde byl záměr poznat a prožít i tuto oblast života a uvědomit si související hodnoty.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.