úterý 9. března 2021

Přítomný okamžik

V našem životě se v každém okamžiku rozhodujeme, jsme vedeni neustálým zaměřováním naší pozornosti. Na základě vlastního sebeuvědomění a uvědomění si prostoru ve kterém se prožíváme si pak vysvětlujeme, význam toho co se nám aktuálně děje, co vnímáme, jaké myšlenky nám přicházejí,
proč se nám určité věci staví do cesty a proč prožíváme právě tento konkrétní životní děj a s ním spojené situace.
Pokud se rozhodujeme na základě myšlení a s nimi spojenými programy, je naše pozornost zaměřována primárně na vnější podněty.
Věříme strachu, obavám z nedostatku a naše vlastní pocity jsou bagatelizovány, rozumově interpretovány a hlavně ty nepříjemné všemožnými způsoby potlačovány.
Věříme tomu, že život lze mít takový, jak si ho představujeme a k realizaci této představy nás jednoznačně dovede náš rozum a sním spojené myšlení.
Tento stav uvědomění nás neustále vrací do minulosti do našich vzpomínek, dějin, historie,
abychom se na základě těchto vzpomínek a zkušeností snažili rozvíjet a formovat směr a způsob našeho životního směřování do šťastné budoucnosti.
Při rozhodování se, tedy setrváváme naší pozorností převážně v minulosti a budoucnosti.
V našem životě, je pro nás důležité dosahování rozumem stanovených cílů, což v podstatě znamená, že neustále usilujeme o zlepšování naší aktuální životní situace se kterou povětšinou nejsme spokojeni.
Neustále ji srovnáváme s naší kýženou představou a snažíme se logickým myšlením zjišťovat to, co je ještě potřebné vykonat k tomu, aby tato představa byla naplňena  zjistit důvody toho, proč se nám to nedaří.
Pokud se rozhodujeme na základě vlastních pocitů v srdci, držíme si naší pozornost primárně na sobě.
Je pro nás důležité, jak se v každé situaci cítíme a na základě těchto pocitů se pak v daných situacích rozhodujeme, kam budeme naši pozornost dále směřovat.
S uvědoměním si toho, že cítit a prožívat lze pouze teď a tady, je pro nás hlavním smyslem, setrvávání naší pozornosti v přítomném momentu neboli v přítomném okamžiku.
Minulost vnímáme jako zkušenost, kde na základě jejího uvědomění se formuje naše přítomnost.
Na budoucnosti nelpíme, protože ta je závislá na našem duchovním záměru poznání a jsme k ní neustále popostrkování vedením našich vyšších Já, primárně naší duší, která nás v každém okamžiku upozorňuje na to, jak si v našem životě vedeme a zda se neodchylujeme od našeho vlastního záměru poznání.
Prožívání se v přítomném okamžiku, nám tak nabízí skutečnou svobodu, pokud si uvědomujeme, že jsme vedeni, že je o nás postaráno a že naší aktualní vibraci odpovídající variantu životního děje lze pouze přijímat.
Pokud náš život přijímáme s láskou v našem srdci na základě vlastního sebepřijetí, potom prožíváme v přítomném okamžiku životní děj v těch nejvyšších vibracích, tedy ve vibracích, které nás směřují k podstatě našeho bytí.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.