neděle 26. června 2022

Bůh

Veškerá existence vychází z jednoho Vědomí.
Toto Vědomí je centrálním zdrojem veškerého hmotného projevu a nachází se trvale ve stavu bezpodmínečného přijetí, tedy lásky.
Toto Vědomí je ve své celistvosti věčnou formou lásky, Bohem, Zdrojem všeho bytí. Záměrem tohoto Vědomí a smyslem existence veškerých v něm stvořených projevů je poznání, prožívání a učení se sebelásce.
Pro tento účel si toto Vědomí stanovilo pravidla, zákony božího řádu. Vědomí se tyto zákony a pravidla skrze veškeré do sebe vnořené úrovně bytí a s nimi spojené hmotné projevy učí poznávat. Na těchto zákonech je vystavěna veškerá hmotná existence a s ní spojené životní reality Stvoření.
Základním zákonem je Zákon jednoty Stvoření. Tento zákon definuje počáteční stav Vědomí a souvisejícího uvědomění v jeho celistvosti a jednotě bytí, v přirozenosti a lásce. V tomto stavu se každé vědomí nachází v absolutním přijetí na jeho aktuální úrovni bytí, tedy přijímá v sobě vše sebou projevené. Tento stav vědomí a souvisejícího uvědomění a poznání se nazývá Bůh = příjímám, láska. V tomto stavu je vše stvořené dokonale příjemné, přijaté, tedy milující v původním významu.
Veškerá existence a s ní spojené projevy je tedy Vědomí, nicméně ne vše se pro účel poznání nachází ve stavu Boha. Ne vše se tedy řídí Zákonem Jednoty Stvoření a s ním spojenou přirozeností. Odklon od Zákona jednoty umožňuje zvolit si jednu z nabízených možností negativních prožitků. Tedy prožitků ne-lásky, nepřirozenosti a s nimi spojených představ, uvědomění a souvisejícího nastavení, kdy si Vědomí myslí a prožívá svou necelistvost, oddělenost od sebe sama.
Každá taková možnost umožňuje v záměrem definováném detailu těchto prožitků poznat hodnotu původního, prvotního obrazu sebe sama na aktuální úrovni bytí před jeho odklonem do negace.
Pojem Bůh je tedy v původním významu stavem uvědomění a přijetí své vlastní celistvosti na každé z definovaných úrovních bytí. Bůh je tedy pevným bodem v absolutním rozměru nekonečného Vědomí od kterého vedou a ke kterému se navracejí spirálovité cesty poznání, cesty duchovní evoluce a s nimi spojený život.
Každá duchovní bytost vydělená od počátku ze zdrojového Vědomí, vychází na cestu za poznáním z počátečního stavu Boha, cyklicky si prožije vše co si na různých úrovních bytí ve Stvoření stvořila.
Všechny rozměry a pohledy na sebe sama na každou svou prvotní projevenou představu o sobě. Toto se děje ve fázích vibračního pádu a vzestupu. Vibrační pád je fáze oddělování, popírání, tvorby iluze duality a s nimi spojených různých forem protikladů.
Vibrační vzestup je fáze sjednocování, odpouštění a návratu zpět do vlastní přirozenosti, do výchozího stavu Boha. Na naší aktuální úrovni bytí je našim prvním, pevných záchytným bodem a první úrovní Boha, sjednocená Duše a s ním spojené lidské tělo, která se následně dál sjednocuje do vyšších úrovní vědomí Ducha, jeho fyzického těla a přes další rozměry duchovního stromu zpět až do zdrojového Vědomí, do Absolutna, do Zdroje všeho bytí a jeho prvotního hmotného projevu Stvoření. Smyslem naší existence je tedy stav Boha opustit, poznat a prožít jeho projevený hmotny rozměr, do stavu Boha se následně opět navrátit a spolutvořit s ostatními duchovními bytostmi na základě tohoto poznaní a uvědomění další hmotné projevy, které jsou buďto v souladu s Bohem a jeho zákony a nebo se od něj odkloňují a následně si opět všechny tyto projevy ve formě života cyklicky prožít.
Záměrem projeveného vědomí Boha je tedy být stále lepším Bohem, tedy být stále více v souladu se Zákonem Jednoty Stvoření a tím i s veškerou projevenou hmotnou existencí ve všech svých životních realitách Stvoření.
Z pohledu duchovní bytosti člověka, tedy naší Duše a lidského těla je tedy smyslem existence, prožít si skrze oddělenost odklon od své vlástní dokonalé přirozenosti, poznat skrze negativní prožitky a vlastní chyby hodnotu svých duchovních darů a postupně se opět sjednotit, návratit do stavu své vlastní celistvosti v souladu se Zákonem jednoty Stvoření a tím i zpět vzestoupit do počátečních vibrací přirozeného dokonalého stavu bytí, božství a související životní reality, která nám byla na počátku naší cesty dána. V jednoduchosti řečeno: Naším primárním, původním duchovním záměrem je stát se lepšími lidmi a žít co nejpřirozeněji v souladu se vším na Zemi, tedy manifestovat svým životem Boha v lidském těle.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.