úterý 8. listopadu 2022

Bezpodmínečná láska

Je prvotní, původní, vědomý, přirozený přístup k sobě, k vlastnímu životu a související stav uvědomění sebe sama a svého vlastního hmotného projevu. Bezpodmínečná láska je tedy ekvivalentem vědomí ve stavu Bůh. Je tedy stavem rezonance s Bohem a jeho zákony Stvoření.
Tento výchozí nedualitní stav sebepřijetí je tedy bez odporu, bez podmínek, beze strachu.
Žít život v bezpodmínečné lásce znamená mít za něj stoprocentní zodpovědnost, vědět, že nejsem obětí a nikdy jsem nebyl i když jsem si to pro účel poznání v iluzi zapomění na sebe o sobě mohl myslet. Znamená to tedy přijetí všeho, co se mi v životě dělo a děje bez odporu s vědomím, že to bylo vždy spravedlivé, vždy to se mnou souviselo, souvisí a poukazuje mi to na mé vlastní životní volby, hodnoty a související stav uvědomění.
Odpor a odmítání životních situací vede naopak k lásce podmínečné, která díky adaptovaným nepřirozeným postojům myšlenkových vzorců chování v naší společnosti stále dominuje. Milovat bezpodmínečně ovšem neznamená být pasivní a podporovat ve svém životě vše, primárně pak věci nepřirozené v rozporu se zákony božího řádu.
Milovat bezpodmínečně znamená nebojovat, ale chránit se, bránit sebe sama a svůj prostor pro život beze strachu svým projevem a souvisejícím sebevyjádřením.
Milovat bezpodmínečně znamená nebýt pasivní, ale také netlačit, být tedy v rovnováze s uvědoměním, že život je absolutně spravedlivý ke všemu stvořenému. Tento stav umožňuje zažívat vše příchozí příjemné, přijatelné. V tomto stavu buď s tím co se nám v životě, v životních situacích s ostatními děje, souzníme, protože to sami děláme a nebo s nimi soucítíme, máme k nim tedy pochopení, protože víme, že jsme v naší minulosti v minulých inkarnacích naší duchovní bytosti byli stejní, dělali jsme chyby a k ostatním jsme se chovali stejným způsobem.
Projevovat k někomu soucit znamená vědět, že stejně jako já i on je zodpovědný za svůj vlastní život, že stejně jako já i on není obětí a do svého stavu ve kterém se v životě nachází si došel sám svým vlastním rozhodováním a konáním.
Milovat bezpodmínečně znamená tedy nikoho ani sebe nelitovat, být inspirací ostatním, poukazovat na vlastní přirozené hodnoty života tím, že je sami žijeme a chráníme s vědomím toho, že také všichni ostatní kolem nás mají možnost převzít zodpovědnost za svůj vlastní život, přestat být obětí, přestat svou energií a strachem živit věci a aktivity, které jsou nepřirozené a již jim neslouží k radosti, odpustit si a přijmout svou potlačenou duchovní minulost na kterou jim ostatní kolem nich svým chováním k nim poukazují.
Žít život v bezpodmínečné lásce znamená vědět, cítít, vnímat se příjemně ve svém vlastním zdravém lidském těle, prožívat vědomou sexualitu se svým partnerem a z ní čerpat přirozenou radost a tvořivou životní sílu.
Žít život v bezpodmínečné lásce neznamená tvořit si díky vlastnímu strachu a odporu hranice vůči chování ostatních, separovat se od nich, ale vědět, že naše přirozená hranice je v našem srdci a vše co k nám v životě přichází, tak příchází v prvé řadě nám toto připomenout, abychom si neustále připomínali to, že výchozím stavem každé duchovní bytosti je láska, dobro a pozitivní stav života.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.