úterý 3. září 2024

Karma a Dharma

Veškerý život je o pohybu energie všemožných realitních projevů.
Je řízen spravedlivým transparentním božským mechanismem, Zákonem energetického vyrovnávání, který je součástí Zákonů Stvoření.

Tento zákon zaručuje, že se každému energie jeho projevů a chování vždy spravedlivě vrací ve formě, která mu umožňuje zažít a procítit na svém těle a ve svém životě to stejné, co on sám dělal v životních situacích ostatním a zároveň dotyčnému signalizuje soulad či odklon od Zákona Jednoty.

Všichni účastníci života tedy energii přijímají a vydávají ve svých přístupech, pozornostech a konáních a vzájemně si skrze dokonalé životní synchronicity přehrávají své vlastní přístupy, chování, projevy a žité hodnoty.

V hinduismu existuje pojem Karma, který říká: "Co činíš, to se ti vždy vrací", což je de facto pouze jiná forma popisu Zákona energetického vyrovnávání.
Pojmem Karma jsou rovněž označovány důsledky negativních projevů, které se dotyčnému skrze životní situace vrací.

Dalším souvisejícím pojmem je Dharma, kterým se označuje dobré, souladné a pozitivní chování, které je v souladu s božskými principy přirozeného a souladného života.
Z pohledu možností toho, jaké typy energií a souvisejících projevů mohou být v životě skrze svobodnou volbu projevovány a prožívány existuje tedy forma dobrá, souladná a pozitivní neboli Dharma a forma zlá, nedobrá a negativní známá jako Karma.

Každé duchovní bytosti se tedy dle jejího chování a přístupů v životě vrací její Dharma, pokud konala dobro a nebo její Karma, pokud nekonala dobro.

Pojem Karma je také označován jako trest, rest, dluh, náprava, poučení, což nám říká, že zjednání nápravy nesouladných zlo-činů v rámci života ve Stvoření je nevyhnutelně vymáháno u všech postižených bytostí nejvyšší vůli Stvořitele a tak se i spravedlivě stane.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.