pátek 28. června 2024

Slabému muži vadí silná žena

Tato a obrácená varianta hodnotícího pohledu partnerského vztahu je dnes zmiňována ve všemožných tematických článcích.
Pojďme si to trochu narovnat.

Společným jmenovatelem pro hodnocený vztah, kde stojí na jedné nebo na druhé straně silný nebo slabý partner je odpor, vzájemné představy a naučené myšlenkové programy se kterými oba partneři do vztahu přišli a na základě kterých se vzájemně hodnotí a posuzují.

Označení silný nebo slabý vždy reflektuje nějakou konkrétní představu o sobě a nebo svém partnerovi skrze kterou lze či nelze čerpat uznání, pozornost a související energii lásky, která oběma skrze jejich nepřirozené vnitřní nastavení chybí.

Tento vztah je v základu vždy kompenzační, závislostní a postavený na strachu a vlastních nedořešených duchovních traumatech.
Většina lidí se mylně domnívá, že být silný znamená postavit se proti druhému skrze vlastní odpor, vytvořit si hranice a nebát se odmítnout projevy a chování ostatních.

Odmítnutí je pouze projevem nesouhlasu a pokud zde není uvědomění si vlastní spojitosti s danou situací a souvisejícími projevy a přijetí zodpovědnosti za vlastní pocity, tak je to pouze demonstrace vlastní tvrdosti a pocitové otupělosti, která zakrývá nevědomý postoj oběti.
Bonusem je to, že dotyčné bytosti, která odmítá přijmout a pochopit tyto projevy skrze vlastní odpor se tyto situace v životě neustále opakují.

Za každou tvrdostí je spousty strachu poukazujícího na vlastní vnitřní nedostatek sebelásky a sebehodnoty a s tímto spojená touha po pozornosti a realizaci představ, které pozornost a související energii přináší.
To stejné se týká pojmenování slabý partner.

Rozdíl mezi silným a slabým v tomto pojetí je pouze v přístupu a způsobech, jak se vzájemně obírají o svou vlastní životní sílu.
V tomto pojetí je silný partner ten, který tlačí na slabšího takovým způsobem, aby slabší naplňoval jeho vlastní představy a tím mu dával pozornost a energii a slabý je ten, který se těmto představám skrze vlastní strach zavděčuje a dostává za tento přístup rovněž energii od silného.

Pokud v tomto nevědomém pojetí slabšímu muži začne vadit silná žena, tak je to pouze a jen moment, kdy se rozhodl, že už se zavděčovat nebude, nicméně si ještě nepřijal související projevy a postoje své vnitřní ženy  a samozřejmě obráceně platí to stejné.

Ve vědomém vztahu je mezi partnery bezpodmínečná láska a není zde díky vlastní zodpovědnosti rozdělování na silný a slabý.
Pocity a projevy se vždy interpretují vlastní sebereflexí a rovnají vůči přirozeným hodnotám a projevům.
Sílá je zde vždy synonymem upřímnosti, autentičnosti, přirozenosti a bezpodmínečné lásky.
Slabost je pak jejím opakem.

Na závěr si zdůrazníme a připomeneme zlaté pravidlo učící přitažlivosti, kde platí, že každá žena si do vztahu vždy přitahuje svého vnitřního muže a každý muž je vždy do vztahu přitažen svou vnitřní ženou.

Pokud má jeden s druhým nějaký problém, tak ho mají vždy každý sám v sobě se sebou, primárně ve svých vnitřních nastaveních, přirozených hodnotách a souvisejícím uvědomění.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.