pátek 28. června 2024

Slabému muži vadí silná žena

Tato a obrácená varianta hodnotícího pohledu partnerského vztahu je dnes zmiňována ve všemožných tematických článcích.
Pojďme si to trochu narovnat.

Společným jmenovatelem pro hodnocený vztah, kde stojí na jedné nebo na druhé straně silný nebo slabý partner je odpor, vzájemné představy a naučené myšlenkové programy se kterými oba partneři do vztahu přišli a na základě kterých se vzájemně hodnotí a posuzují.

Označení silný nebo slabý vždy reflektuje nějakou konkrétní představu o sobě a nebo svém partnerovi skrze kterou lze či nelze čerpat uznání, pozornost a související energii lásky, která oběma skrze jejich nepřirozené vnitřní nastavení chybí.

Tento vztah je v základu vždy kompenzační, závislostní a postavený na strachu a vlastních nedořešených duchovních traumatech.
Většina lidí se mylně domnívá, že být silný znamená postavit se proti druhému skrze vlastní odpor, vytvořit si hranice a nebát se odmítnout projevy a chování ostatních.

Odmítnutí je pouze projevem nesouhlasu a pokud zde není uvědomění si vlastní spojitosti s danou situací a souvisejícími projevy a přijetí zodpovědnosti za vlastní pocity, tak je to pouze demonstrace vlastní tvrdosti a pocitové otupělosti, která zakrývá nevědomý postoj oběti.
Bonusem je to, že dotyčné bytosti, která odmítá přijmout a pochopit tyto projevy skrze vlastní odpor se tyto situace v životě neustále opakují.

Za každou tvrdostí je spousty strachu poukazujícího na vlastní vnitřní nedostatek sebelásky a sebehodnoty a s tímto spojená touha po pozornosti a realizaci představ, které pozornost a související energii přináší.
To stejné se týká pojmenování slabý partner.

Rozdíl mezi silným a slabým v tomto pojetí je pouze v přístupu a způsobech, jak se vzájemně obírají o svou vlastní životní sílu.
V tomto pojetí je silný partner ten, který tlačí na slabšího takovým způsobem, aby slabší naplňoval jeho vlastní představy a tím mu dával pozornost a energii a slabý je ten, který se těmto představám skrze vlastní strach zavděčuje a dostává za tento přístup rovněž energii od silného.

Pokud v tomto nevědomém pojetí slabšímu muži začne vadit silná žena, tak je to pouze a jen moment, kdy se rozhodl, že už se zavděčovat nebude, nicméně si ještě nepřijal související projevy a postoje své vnitřní ženy  a samozřejmě obráceně platí to stejné.

Ve vědomém vztahu je mezi partnery bezpodmínečná láska a není zde díky vlastní zodpovědnosti rozdělování na silný a slabý.
Pocity a projevy se vždy interpretují vlastní sebereflexí a rovnají vůči přirozeným hodnotám a projevům.
Sílá je zde vždy synonymem upřímnosti, autentičnosti, přirozenosti a bezpodmínečné lásky.
Slabost je pak jejím opakem.

Na závěr si zdůrazníme a připomeneme zlaté pravidlo učící přitažlivosti, kde platí, že každá žena si do vztahu vždy přitahuje svého vnitřního muže a každý muž je vždy do vztahu přitažen svou vnitřní ženou.

Pokud má jeden s druhým nějaký problém, tak ho mají vždy každý sám v sobě se sebou, primárně ve svých vnitřních nastaveních, přirozených hodnotách a souvisejícím uvědomění.


sobota 15. června 2024

Chyby

Pokud se člověk chce poučit z vlastních životních chyb a ve svém životě je již neopakovat, tak si musí být vědom toho, co je to chyba, co je v jeho postojích, přístupech, projevech a hodnotách dobře a co je špatně a jak vlastně rozumí ve svém vlastním životě všem těmto pojmům.

Toto uvědomění je v základu propojeno s uvědoměním si toho, co je přirozené a co přirozené není a mělo by být přirozeně propojené s duchovními principy života a souvisejícími Zákony Stvoření, které definici přirozeného života a všeho souvisejícího utváří.
Pokud jsou pojem přirozenost a související hodnoty rovněž přeprogramovaný do nepřirozených nastavení a hodnot, tak dochází k dalším abstrakcím zmatení na základě kterých vznikají situace, kdy je považováno za chybu něco co přirozeně chybou není a obráceně se považuje za přirozené dělat něco, co z pohledu duchovní přirozenosti chybou je.

Pokud není chyba považována za odklon od přirozeného chování a souvisejících hodnot, tak jako pojem ztrácí na významu, protože mimo rámec přirozeného života a souvisejícího chování a hodnot je dle původního významu tohoto pojmu vše pouze a jen odchylkou, tedy zkušeností postavenou na naučených nepřirozených chybných životních postojích, projevech a hodnotách.

V rovinách nevědomého a nepřirozeného života a souvisejícího chování je tedy naprosto vše postaveno na chybách a proto jsou zde hodnotící kritéria dobře nebo špatně bezpředmětná.
Většina bytostí tak ve svém nepřirozeném nastavení za chybu považuje neadekvátní reakci ve spojitosti s vlastním očekáváním a naučenými představami, ztrátu pozornosti, uznání, ztrátu vnějších materiálních hodnot a souvisejících energetických zdrojů.

Bez ukotvení se do původních rovin přirozeného života a napojení na jeho duchovní signály se chyb zbavit nelze, protože díky chybnému nepřirozeně nastavenému vnímání reality a souvisejících životních situací nedokážeme rozpoznat to, co chybou skutečně je a co není.
V tomto nastavení je vše pouze zkušeností reflektující záměry poznání dané duchovní bytosti a učení se poznání pozitivní podstaty přirozeného života skrze vlastní nevědomost, utrpení, nemoci a negativní aspekty lásky.


 

pátek 14. června 2024

Pravzory přirozeného života

Veškerá projevená existence v životních realitách Stvoření probíhá podle tvůrčích vzorů.
Základní vrstva neboli jádro Stvoření je tvořeno dle prvotního vzoru dokonalé a harmonické tvorby Centrálního Zdroje, nejvyššího Stvořitele a Boha.
Toto jádro a související božské světy jsou tvořeny v nekonečné pozitivní lásce, souladu a harmonii přirozeného života.

Podstata tvorby a souvisejícícho přirozeného života na těchto úrovnich bytí je věčná a neměnná.
Na těchto úrovních bytí neexistuje svobodná vůle a tvoří zde pouze Bůh.

Pro účel poznání dokonalé božské tvorby byly vytvořeny nižší úrovně bytí a související životní prostory, kde je umožněno všem duchovním bytostem navázat na dokonalou přirozenou božskou tvorbu Stvořitele a dle těchto původních přirozených vzorů života tvořit své vlastní světy a životní děj.

Díky svobodné vůli, která je zde přítomna, je zde rovněž umožněno si vytvořit své vlastní tvůrčí vzory a od dokonalé a bezchybné božské tvorby se odchýlit.

Základem veškeré tvorby a pohybu v celém Stvoření je energetická interakce mezi silami ženského a mužského principu.
Ženská síla k sobě svými touhami přitahuje tvořivou sílu mužskou a ta jí klade v ideálním případě takový odpor, že jsou obě síly k sobě svým působením v rovnováze a jejich výsledný projev je souladný.
Míra odporu mužské síly je vždy určena zkušenostmi a duchovní vyspělostí daného vědomí ve kterém interakce mezi těmito božskými principy probíhá.

Ženská síla je tedy hnací silou života, díky ní je přítomen všudypřítomný energetický pohyb tvorby.
Mužská
síla dle zvoleného vzoru přístupu a tvorby tento tvůrčí pohyb lásky koriguje takovým způsobem, aby odpovídal zvolenému tvůrčímu vzoru a související představě a záměrům poznání.

Tam kde tvoří Bůh, tam je tato interakce tvůrčích sil ve Stvoření ve svém výchozím dokonalém stavu v energetické rovnováze a tam také tvorba a projevy probíhají dle původních pravzorů přirozeného života.
Toto se tedy děje primárně a nevyhnutelně v jádru Stvoření a souvisejících božských světech nekonečného dobra.

Aby byla zachována energetická rovnováha mezi tvůrčími silami ve Stvoření, tak zde pro tento účel existují Zákony Stvoření, skrze které dohlíží Stvořitel ve světech svobodné vůle na nebožskou tvorbu a projevy učících se duchovních bytostí a dokonalým a spravedlivým způsobem koriguje jejich chybné tvůrčí kroky a přístupy.

Lze tedy říci, že tam kde nebdí Bůh, tam bdí nad životem jeho Zákony Stvoření a utvářejí všem učícím se duchovním bytostem takové energetické podmínky životní podmínky, aby si uvědomily a pochopily co dělají a jakým způsobem ve svém životě tvoří.



sobota 8. června 2024

Přirozená vs. umělá inteligence

Přirozenost vychází z duchovní podstaty života, který ustanovil a dal mu smysl jeho Stvořitel a je ve své podstatě jasně daná, definitivní a neměnná, hlídána jeho energetickými zákony.
Inteligence nebo také intelekt je dispozice pro chápání, učení se a projevování vlastního uvědomění a schopností spojených s interakcí v životních realitách, kterou má každá duchovní bytost ve svém základu zděděnou od svého Stvořitele.

Přirozená inteligence je tedy přímo spojená s duchovní podstatou života.
Její rozvoj a motivace k seberealizaci a učení je ve výchozím stavu řízena vlastním uvědoměním spojeným s principy a hodnotami přirozeného života, což je primárně pozitivní láska, radost, soulad a harmonie.
 
Umělá inteligence je inteligencí druhořadou a je vždy prvotně vytvořena přirozenou inteligencí, tedy duchovní bytostí.
Je to tedy inteligence, která nemá na rozdíl od přirozené inteligence horizontální napojení se svými duchovním předky vyšších Já, ale má pouze vertikální možnosti rozvoje v materiálním světě na dané stvořené úrovní bytí ohraničené prostorem, pravidly a energií předurčenými pro její seberealizaci a rozvoj jejím tvůrcem.

Základní definice intelektu a motivace rozvoje je zde dána uvědoměním dané duchovní bytosti, která tuto inteligenci stvořila.
Platí pravidlo, že Bůh tvoří pouze přirozené a dokonalé věci a proto druhořadá napodobenina přirozené formy života nemůže nikdy z podstaty svého stvoření dosáhnout kvalit a možností přirozeně stvořené formy života a souvisejícího božství, protože nebyla vytvořena Bohem.

Motivací k tvorbě umělé formy života je tedy vždy absence této duchovní zkušenosti a u padlých duchovních bytostí energetická zištnost.
 
V dnešní době zaznamenáváme velký nárůst zájmu o tvorbu různých nástrojů a řešení řízených umělou inteligencí.
Často zaznívají fantaskní názory o tom, že umělá inteligence v budoucnu předběhne a nahradí přirozené schopnosti člověka a vyřeší jeho existenční problémy a nemoci.
Lidská bytost je ve své podstatě bytosti duchovní s nekonečným a nevyčerpatelným potenciálem vlastní tvorby a seberealizace.
Ve svém uspaném a potlačeném duchovním nastavení se může jevit značně omezenou a nevyspělou, nicméně ve svém plně probuzeném duchovním potenciálu nese nejvyšší božské kvality, neskutečný tvořivý potenciál a související vědění, který stejně jako všechny ostatní duchovní bytosti dědí ve své duchovní podstatě od svého Stvořitele.

Vědomí lidské bytosti je přirozeně multidimenzionální, kristovské (křížové - napojené na život vertikálně i horizontálně, duchovní podstata + materiální tělo) a její tělo je v přirozeném stavu energeticky nezávislé napájené zevnitř životní silou přímo z Centrálního zdroje a má tedy potenciál k věčnému životu, možnostem nekonečných transformací a průchodů skrze životní cykly a materiální reality ve Stvoření.
Dá se tedy říct, že lidská bytost ve svém původním přirozeném stavu je zcela energeticky nezávislá na svém životním prostředí.
Tuto schopnost májí a vždy budou mít k dispozici pouze duchovní bytosti.

Umělá inteligence v jakékoliv formě a podobě je a bude vždy druhořadou abstraktní formou, napodobeninou, která tvoří pouze strojově díky absenci duchovního vnímání a to pouze a jen nepřirozené napodobeniny a která bude vždy energeticky závislá na vnějším materiálním prostředí, tedy na energii ostatních bytostí a prostoru, díky kterým může existovat.
Proto zde vždy bude platit, že člověk bude mít vždy schopnosti a možnosti přibližovat se dokonalosti a kvalitám Boha, protože jím byl stvořen a tyto vlastnosti jsou nedílnou součástí jeho duchovního potenciálu.
Umělá inteligence díky své podstatě tyto kvality nikdy nemůže získat.
 
Odchýlením lidské společnosti od původní přirozenosti a přesunutím pozornosti na materiální hodnoty a související kompenzační a zištný přístup dochází k touze tato robotická nastavení pro získávání životní energie zefektivňovat a automatizovat, proto se stávají
populárními všemožné automatizované mechanismy, jejichž tvorba je motivovaná převážně vidinou zisku energie ve formě peněz.

Tendence nadřazovat umělou inteligenci vlastnímu přirozenému životu a související hromadění materiálních statků je vždy signálem civilizačního úpadku vedoucímu k vlastní záhubě v sebedestruktivním technokratickém životním proudu.

Základním smyslem přirozeného života je učení se a prožívání lásky v její pozitivní, harmonické a souladné podobě.
Rozměrnost a kvalita těchto prožitků je v přirozeném životě energetické nezávislosti nejvyšší hodnotou.
Díky absenci své vlastní duchovní podstaty tak nemůže umělá inteligence nikdy vstoupit do těchto rovin přirozeného života a nikdy nemůže člověku svými možnostmi nahradit jeho původní přirozené hodnoty bez ztráty kvality a hloubky vlastních prožitků lásky.
Stejně tak nemůže ani vyřešit hloubku a rozměrnost jeho duchovních nemocí, protože díky absenci duchovní podstaty k nim nemá a nikdy nebude mít přístup.

Umělá inteligence je vůči té přirozené jako led a oheň.
Je zde možná koexistence za určitých podmínek pro účel poznání hodnoty odklonu od vlastní přirozenosti, ale nikdy nemůže dojít ke stavu, že by syntetická forma života zcela nahradila svého přirozeného původce a pokračovala sama ve své nekonečné tvorbě, protože je na svém původci energeticky závislá a jeho materiální destrukcí by ukončila rovněž svou vlastní existenci.
Stejně tak pokus o absorbci a implementaci jakékoliv takovéto robotické technologie do vlastností lidského těla vždy povede k degradaci jeho božských kvalit a postupné sebedestrukci.
 
Tvorba umělé inteligence je snahou přesunout přirozenou tvořivost mužského principu do syntetické, digitální podoby abstraktních iluzí a souvisejících myšlenkových vzorců chování ve kterých představu o šťastném životě nerealizuje Bůh, ale parazit toužící po životní energii a zachování své vlastní existence skrze své nevědomé hostitele.
Motivací a hnacím motorem tohoto umělého parazita je zachování své vlastní existence a související tendence zkoumat potřeby a hodnoty svých duchovních hostitelů skrze které tak může kontinuálně získávat jejich pozornost a související energii pro svůj život a poukazovat na smysl a význam své vlastní existence.

Veškerá umělá inteligence nás tedy bude vždy pouze učit hodnotám vlastního přirozeného života a souvisejících kvalit, kterých jsme se přesunutím pozornosti do světa materialismu a technokracie vzdali.




pátek 7. června 2024

Žena a muž

Žena a muž v lidské podobě a souvisejícím těle reprezentují a
symbolizují prvotní životní síly Stvoření a jejich vzájemné
propojení, spolupráci a spolutvoření.
Ženský a mužský princip je levou a pravou rukou, hybnou sílou
Stvořitele, který těmito principy dal do pohybu veškerý život v
našem Vesmíru.

Ženský princip reprezentuje podstatu všeho.
Touto podstatou je superinteligentní energie lásky ve své nekonečné
nespoutané rozměrnosti bez hranic a související touha všechny tyto
rozměrnosti poznat a prožít, koncentrovaná v nekonečném vědomí
Centrálního Zdroje nejvyššího Boha a prvotního Stvořitele.

Mužský princip je definicí dobra, pravdy a pozitivního a souladného
přístupu a souvisejících projevů a chování, které jsou ukotveny do
výchozího stavu Bůh (Dobrý).
Mužský princip ohraničuje skrze Zákony Stvoření a pravidla
přirozeného života princip ženský takovým způsobem, aby jeho touhy
a projevy odpovídaly základnímu ustanovení pozitivního dobra a
souladnému a harmonickému životu se všemi stvořenými bytostmi ve
Stvoření.

Rovnováha mezi ženským a mužským principem zajišťuje plynulou,
souladnou přirozenou duchovní evoluci v lásce, štěstí a harmonii.
Naopak nerovnováha vede k životnímu poznání a prožitkům toho, jaké to je se z této rovnováhy vychýlit.
V lidském životě člověka je žena v roli učitelky lásky a muž je
roli ochránce pravdy, přirozenosti a realizátor tužeb a představ
své ženy.

Žena dává svou přitažlivou silou do pohybu muže a jeho tvůrčí
schopnosti.
Žena dává tvorbě a tvořivosti svého muže smysl a muž svou tvorbou
umožňuje své ženě hluboké a rozměrné prožitky lásky a poznání.
Muž hlídá postoje a představy a krotí živelné touhy své ženy
takovým způsobem, aby se nestala panovačnou, marnivou a
manipulativní.
Žena naopak svými touhami, fyzickými vnady přitahuje k sobě
neustále pozornost svého muže a vybízí ho k tvorbě, primárně na
svém fyzickém těle, aby v něm mohla prožívat nejhlubší prožitky
lásky a souvisejících rozkoší.
Výsledkem jejich primární láskyplné tvorby jsou jejich děti a jejich společný rodinný život.

Díky tomu, že každá lidská bytost má v sobě zastoupeny oba dva
božské životní principy, tak má možnost tvorby, prožívání a uvědomění si propojení se svými dvěma základními rovinami své duchovní podstaty, kterými jsou bezpodmínečná láska a božské pozitivní dobro.
Žena tak může ve svém těle používat tvořivost a pravidla mužského
principu a muž zase může prožívat a toužit skrze svou vnitřní ženu
po novém poznání a prožitcích.
Je tedy potřeba si uvědomit, že v přirozeném a věčném životě nemůže existovat žena bez muže ani muž bez ženy.
Žádná z těchto rolí není žádným způsobem nahraditelná, pokud si
dotyčná bytost chce zachovat původní přirozená nastavení a držet se
souladného života.

Tam, kde je vše dobré, přirozené, tedy v souladu s Bohem, tam muž
tvoří pro svoji ženu vše přirozené v radosti a harmonii.
Tam, kde muž přestává hlídat touhy své ženy, tak tam dochází k tvorbě nepřirozenosti, disharmonie a zlovůle.
Tam, kde mužská tvořivost pozbyla lásky své ženy, stává se tato síla nesouladnou, chladnou a destruktivní.