pátek 20. prosince 2019

Energetická závislost

Je jedna z nejběžnějších charakteristik projevů u jedinců, kteří se prožívají pod vlivem myšlenkového programu soudce a oběť. Známe ji také jako energetický vampirismus. Příčina vzniká v dětství výchovou rodičů způsobem podmínečné lásky nebo také podmínečného přijetí. 
Pokud si ji ovlivněný jedinec nezpracuje před početím vlastního potomka, tak se automaticky přenáší dál na něj, respektive rodič automaticky zaujímá tento postoj vůči svému dítěti a je pouze na dítěti zda strachu z odmítnutí podlehne nebo odolá. Zde hlavně rozhoduje duchovní vyspělost a záměr duše dítěte.
Jak to funguje? Každý, kdo je pod vlivem energetické závislosti má v prvé řadě problém s vlastním sebepřijetím. Nepřijímá své stíny a s nimi související potlačené emoce, proto pokaždé, když je konfrontován s učícím zrcadlem protistrany, je v něm vyvolán pocit viny a je mu předložena energie, u které je dotyčný pod vlivem strachu, přesvědčen o tom, že pokud ji odmítne, tak nebude protistranou přijat.
Jako závdavek pak výměnou za přijatou negativní energii odevzdá protistraně svou pozitivní energii. Je zde tedy neschopnost odmítnout energii z nechtěného prožitku.
Dostavují se pocity bezmoci. V okamžiku dokončení energetické výměny danému jedinci znatelně poklesne osobní vibrace a s ní i související pocit spokojenosti. Jakmile mez spokojenosti dosáhne krajních hodnot únosnosti, negativní energií přetížený jedinec začíná vyhledávat svou oběť, aby se mohl stejným způsobem nechtěně nabité energie zbavit.
Formy útoku jsou obvykle velmi rafinované a agresivní, přesně cílené na potlačené problémy zvolené oběti, může jich být i více najednou. Tento způsob komunikace mezi postiženými jedinci je velmi znám a setkáváme se s ním na každém kroku. Funguje zde vibrační přitažlivost, takže oběť vždy přitahuje a vyhledává další oběti.
Společně si pak na vše stěžují a litují se jak to mají v životě těžké a neustále si mezi sebou přehazují balíky energii z nechtěných prožitků. V partnerském vztahu, tato destruktivní forma komunikace většinou vede k jeho zániku. Ve vztazích rodičů s dětmi to má pak hlavní dopad v dospělosti, kdy děti začnou odmítat tento způsob komunikace ze strany svých rodičů a začnou se jim vyhýbat a odcizovat se. Jak z toho ven? Jako vždy na prvním místě je uvědomění si tohoto přístupu a chování se k sobě a k ostatním.
Dále zde hraje úroveň naší sebelásky, kdy se musíme naučit upřednostnit naše pocity před pocity ostatních a přestat se ztotožňovat s jejich problémy. Prostě se nebát je slušně odmítnout a v krajních případech je slušně řečeno poslat do háje.
Energetickou závislot tak díky vlastní lásce k sobě nahradíme pochopením pro ostatní, kteří nás tak již díky námi změněnému způsobu chování nebudou mít potřebu tímto způsobem dále učit a vysávat.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.