neděle 30. srpna 2020

Opravdový člověk

Opravdový, žíjící v pravdě, je vědomý člověk ve své původní podstatě, tedy v propojení se svým duchovním vedením se svou duší skrze pocity v srdci.
Takovýto člověk je zodpovědný za své pocity v srdci, jejich pravdivé vyjadřování a neskrývání, je si vědom dokonalosti a jedinečnosti svých duchovních kvalit a darů se kterými byl stvořen, aby je poznal, poznal jejich hodnotu a následně je využil ke službě ve prospěch celku, primárně lidského společenství. Dále si je vědom přitomnosti vyššího božského řádu, má znalost základních principů bytí a žije ve svém domově na Zemi v souladu se zákonem jednoty ve Stvoření, který mu říká, že má povinost tyto hodnoty, související dary a tím i sám sebe bránit a ochraňovat před zničením.
Směřovat k opravdovosti znamená nevyhýbat se vlastnímu životu, neunikat před nepřijemnými pocity, ale vědomě je bez odporu přijímat, prožívat a učit se chápat význam jejich učení. Opravdový člověk si je vědom existence duchovní i morální roviny života, kde duchovní rovina reprezentuje cestu evoluce všech stvořených bytostí s cílem poznat a prožít jejich vlastní záměr poznaní přesně rezonující se záměry celku až do úrovně Zdroje všeho bytí.
V duchovní rovině neexistuje nic špatně, je zde pouze poznání a poučení, primárně hledání hodnoty pozitivního stavu skrze negativní prožitek, neboli chybování. Oproti tomu morální rovina říka, že porušení zákona jednoty Stvoření je nesoulad s Bohem a jeho pozitivní podstatou.
Odkloněním se od této morální roviny se člověk odděluje sám od sebe, od své božské podstaty a stává se nepravdivým, nachází se v iluzi stavu nebytí sám sebou, v systému myšlení a domněnkách. Aby měl člověk motivaci navrátit se ke svému božství, je veden ke zodpovědnosti skrze zákon energetického vyrovnání neboli zákon karmy, skrze který je nucen srovnat si své energetické odklonění od své božské podstaty a příjmout se tak zpět do své počáteční celistvosti, do pozitivního stavu, kde vše je opět příjemné, přijaté.
Morální člověk je tedy zodpovědný sám k sobě, ví co dělá a je si vědom důsledků svého vlastního rozhodování se a jednání ve svém vlastním životě, nestěžuje si na svůj život, protože ví, že je spravedlivý a že to byl on sám kdo se rozhodl do něj vstoupit, aby poznal a prožil sám sebe.
Nadcházející civilizace, kterou vzestoupené lidstvo po vlastní transformaci vybuduje bude civilizace "Opravdového člověka".


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.