pátek 4. února 2022

Odpuštění

Život a vše v něm je našim zrcadlem, projekcí všeho, kým vším ve své vlastní podstatě každý z nás byl, je a bude. V životě vždy máme možnost si uvědomovat sami sebe skrze své vlastní odrazy a vztahy, které nás s nimi pojí.
Pokud nejsme schopni přijmout sami sebe skrze projevy našich zrcadel, tedy skrze chování všech ostatních k nám samým, je to vždy známkou našeho sebepotlačení, nepřijetí, nevědomosti, související nízké sebelásky a sebehodnoty, života v podmínečné lásce a strachu. Tento stav nám neustále připomínají naše nepříjemné pocity, které v souvisejících situacích neustále poukazují na v nás zablokované, části naší duchovní podstaty, které jsme v minulosti odmítli příjmout v situacích, kdy nám je ostatní svým chováním k nám přehrávali stejným způsobem, jako jsme se i my v minulosti chovali k nim.
Cesta k sebepřijetí, k sebelásce, nalezení vlastní sebehodnoty vede skrze procesy odpuštění. Odpuštění je energeticko-fyzikální proces, při kterém primárně dochází k uvolnění potlačené energie na duchovním energetickém těle a jejímu pravdivému emočnímu projevení na těle fyzickém skrze související smyslové centrum. Odpuštění je tedy vždy pocitově vnímatelné skrze prožitek a jeho efekt vždy přináší úlevné a příjemné pocity. Odpustit si, uvolnit a doprožít si tedy může každý jedinec pouze sám sobě, své vlastní potlačené, neprojevené, nedoprožité energie na svém vlastním duchovním energetickém těle. Stav odpouštění lze zahájit a rozvinout přijetím vlastní zodpovědnosti za právě prožívaný a vnímaný nepříjemný pocit, který nás spojuje s potlačenou emocí, tím, že nejdeme do odporu, vzteku, lítosti, vědomi si spravedlnosti života a jeho řídícího Zákona energetického vyrovnávání a v související situaci dotyčnému, našemu zrcadlu poděkujeme za to, že nám ukazuje jací jsme v minulosti byli, jak jsme se chovali. Omluvíme se a požádáme sami sebe skrze dotyčného o odpuštění.
Schopnost odpouštět vyžaduje pocitovou bdělost, související sebereflexi a uvědomění, obzvláště v situacích, které nás staví do morálně výhodnější pozice. V těchto situacích tedy nejprve díky přijetí zodpovědnosti za vlastní pocity připouštíme naši vlastní spojitost se zrcadleným projevem dotyčné osoby vůči nám a následně vedeme komunikaci k přijetí skrze zjemňování našeho postoje, projevu a postupnému otevírání se odpuštění.
Pokud je tato situace správně pochopena, procítěna, tak dochází k postupnému odpuštění, doprožití zablokovaných energií, uzavření učící lekce, uvědomění si a pochopení daného učení a prohloubení vlastního sebepřijetí a sebelásky.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.