čtvrtek 24. června 2021

Kořenové příčiny nemocí

Smyslem vydělenosti ženského a mužského principu z božské jednoty je prožívání se v nezávislých tělech ženy a muže a poznávání a učení se všem možným aspektům lásky a s ní spojené sexuality. K tomuto účelu byla stvořena také lidská rasa člověka.
Lidská sexualita a s ní spojený vzájemný vztah ženy a muže je tedy nosným pilířem původních lidských hodnot a souvisejících duchovních darů. Lidská sexualita je proto jednou z nejvíce karmicky zatížených oblastí duchovní evoluce člověka. Napříč epochami lidstva byla velmi silně tabuizována, křivena, kastrována a traumatizována.
Důsledkem všech těchto odklonů od původní přirozenosti a souvisejících lidských hodnot je karmická zátěž, kterou nese lidstvo v oblasti sexuality jako kořenovou příčinu všech svých nemocí. Tato karmická zátěž, která existuje jako forma nedoprožitých energií z karmických lekcí, kterou nazýváme potlačené emoce, je primárně situována do oblasti první a druhé čakry energetického těla. Fyzicky se tyto zablokované energie projektují v oblasti pánve a břicha.
První čakra symbolizuje spojení se svými rodovými kořeny, spojení se Zemí, spojení s vlastní rodovou línii, vztah s rodiči dle pohlaví. U ženy je to vztah s matkou a u muže je to vztah s otcem.
Druhá čakra symbolizuje přijetí vlastní sexuality, schopnost jí vědomě prožívat a využívat její léčivý potenciál. Důsledkem problémů a traumat, která jsou situována v těchto oblastech je v prvé řadě nízká sebeláska, nízká sebehodnota, závislost na fyzickém sexu neboli chtíč, chybí zde propojení s pocity v srdci, proto je také veškeré vnímání kontrolováno a interpretováno myšlenkovými vzorci chování. Potlačené emoce, které se zde nacházejí jsou povětšinou z karmických lekcí sexuálního násilí, znásilňování, mučení, zneužívání.
Díky těmto traumatům se většina lidí prožívá pod vlivem vzorce sexuální oběti, kde základní charakteristika projevů je různá míra stydlivosti a strachu spojeného s nahotou a přijetím vlastního těla. Díky tomuto vzorci chování jsou související potlačená traumata pečlivě skryta do škatulek normality, divností a intimity, které jsou v učícím systému myšlení považovány za naší přirozenost. Další úroveň těchto potlačených emocí se pak projektuje do kvality sexuálního života, kdy u žen je jasným signálem výskytu nízká vzrušivost nebo úplné pocitové odpojení v oblasti pánve, zavděčování se partnerovi v oblasti sexuálních potřeb a očekáváních, neschopnost prožívání vaginálního orgasmu, strach z ublížení, strach z bolesti, bolestívá menstruace se silným průběhem, různé formy vaginálních výtoků, hemeroidy, záněty močového měchýře.
Dále je zde ovlivněná nebo zcela znemožněná schopnost přirozeného početí dítetě, průběh těhotenství a spontánní porod. Na potlačenou bolest v této oblasti přímo poukazují různé cysty a myomy, bulky. Na dlohodobou neschopnost tyto traumata z těla uvolnit pak poukazují různé prekarcinomní histologické nálezy. U mužů dominují problémy s prostatou, rovněž záněty močového měchýře a močové trubice, hemeroidy, nízká vzrušivost nebo nezájem o sex, problém s erekcí, předčasná ejakulace, projevy nakumulované bolesti rovněž ve formě různých cyst, bulek a nádorů.
Nad těmito kořenovými problémy, které velmi zásadně ovlivňují přirozenost a kvalitu vlastního života a vztahu s partnerem jsou pak vystavěna další patra traumat a potlačených emocí vyskytující se v oblasti třetí čakry a výše, kde máme například obezitu, vysoký krevní tlak, problémy s trávicím traktem, autoimunitní poruchy, dýchací obtíže, alergie, migrény atd.
Abychom byli schopni odstranit kořenové příčiny nemoci a s ními spojené potlačené emoce, je potřeba se naučit pracovat s vlastníhmi pocity, primárně s těmi nepříjemnými a dovolit si jít do vlastních strachů a konfrontovat je vždy, když se dějí s právě probíhající přítomností.
Naučit se pravdivě dávat najevo své vlastní pocity a naučit se je lokalizovat na úrovni fyzického těla, propojit je s dechem, tedy být schopni si tyto oblasti prodýchat, vytáhnout potlačenou energii do povědomí a dovolit si jí uvolnit a prožít přes odpovídající emoční centrum. Bolest, hněv, vztek se uvolňuje křikem, smutek, lítost pláčem, radost smíchem.
Spouštěčem nepříjemného pocitu v kořenových příčínách a dotek související potlačené emoce vždy způsobuje fyzický kontakt v oblasti kde se trauma nachází. Jakmile se odstraní kořenová příčina nemoci, tak se postupně vyzdraví vše související na fyzické úrovni těla.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.