pátek 6. srpna 2021

Tělo jako obraz naší sebelásky - Duchovní podstata

Každy člověk je ve své podstatě duchovní bytostí. Máme tedy svou duši a s ní spojené archetypy duchovních kvalit, související duchovní dary a související vlastní záměr poznání.
Jedním z těchto darů je naše lidské tělo, komplexní tělesná schránka, skrze kterou si prožíváme kontakt s životní realitou a související poznání. Na počátku své životní cesty, každá duchovní bytost dostala své tělo v naprosté dokonalosti, které bylo přesným obrazem jejího dokonalého pozitivního vychozího božského stavu. Díky touze po poznání vlastní pozitivní sebehodnoty skrze opačné, negativní prožitky lásky se postupně mění vědomí každé tímto učením procházející duchovní bytosti a zároveň se mění i její hmnotný projev, tedy obraz, vzhled jejího těla.
Každá duchovní bytost si tímto způsobem prožívá svou tělesnou nedokonalost, aby si vše procítila a prožila a tím si uvědomila, jaká ve výchozím dokonalém stavu je, jak vypadá a co to vlastně všechno má.
Naše fyzické tělo, jeho vzhled, jeho možnosti a schopnosti prožívat v něm intentzitu a hloubku příjemných pocitů nám tedy přímo poukazuje v jakém stádíu učícího vývoje se nacházíme, v jakém stavu odklonu od výchozího pozitivního stavu a souvisejícího dokonalého vzhledu, schopností a uvědomění aktuálně jsme.
Naše tělo je tedy knihou ve které se učíme číst o nás samých, kdo jsme, jací jsme, jak se máme rádi, jaké jsou naše hodnoty, co si uvědomujeme sami o sobě, o životě kolem nás.
Tento stav primárně prociťujeme a prožíváme našim smyslovým vnímáním, našimi pocity, kde nepříjemné pocity poukazují na naše potlačené emoce, strachy, bolesti a související kontrolní mechanismy myšlenkových vzorců chování, které jsou příčinou všech načich nemocí a formují se dle závažnosti a hloubky odklonu do odpovídajících fyzických projevů, které se v systémové medicíně mylně považují za příčinu vlastních potíží tedy nemoci.
Člověk odpojený od vlastní podstaty, má tedy potřebu ovlivňovat fyzický projev nemoci s domněnkou, že se tímto způsobem zbaví svých potíží. Je potřeba si ovšem uvědomit, že v této důsledkové rovině to není možné a ve většině případů toto počínání má pouze a jen učící efekt chybování. Pokud se při tomto konání nemocný člověk nedostane do příčiny své nemoci, neprožije si a neodpustí v sobě související potlačené energie a nedojde u něj k opuštění souvisejících vzorců chování a tím i k potřebným životním změnám v přístupu k sobě a k ostatním, tak se pouze a jen odstraní nebo utlumí důsledkové projevy nemoci a v budoucnu se opět nemoc projeví a prohloubí se její dopad na kvalitu našeho života.
Problematikou schopností nalezení kořenových příčin memocí na našem těle se v základu zabýva Psychosomatika a s ní spojené celostní nauky, které zahrnují jako součást člověka jeho duchovní podstatu. Tyto nauky popisují tělo člověka v různých vrstvách, které
připomínají mapy a obsahují informace o jednotlivých energetických dráhách a centrech, emočních centrem a tělesných funkcích v souvislosti s dopadem na naše cítění, fyzické a emoční projevy a fyzický vzhled.
Je potřeba si uvědomit, že naše tělo je ve své podstatě naprosto dokonalé a je schopné se zotavit naprosto ze všech problémů, výjma závažných úrazů, kde je potřebný chirurgický zásah, pokud mu ovšem všemožnými způsoby nebráníme a to zejména tím, že v něm trpíme a neustále potlačujeme,tedy pravdivě neprojevujeme na základě našeho přesvědčení naše emoce, neposladně ho zahlcujeme škodlivými látkami a snažíme se ovlivňovat a měnit jeho přirozený chod.
Toto neuvědomění a neustála potřeba do přirozenosti naše těla zasahovat, díky těmto chybám vede pouze a jen k další genetické degradaci, fyzické demormaci, nesouladu, tělesnému úpadku a hlubšímu utrpení, tedy životu v nepříjemných pocitech a tím i neschopnosti cítít se ve svém těle dobře a prožívat v něm hloubku a intenzitu příjemných pocitů, zejména těch sexuálních.


 

2 komentáře:

  1. Nedá mi to... nevím, zda každá duchovní bytost dostala své tělo v prvopočátku v naprosté dokonalosti. Co všichni ti lidé, kteří byli už coby embrya si nesou nějakou genetickou vadu nebo odlišnost? Článek je velice podnětný, už tím, že budí další otázky a vybízí k přemýšlení. Jen si myslím, že všechno je mnohem složitější a že na některé otázky prostě nemáme odpovědi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každá duchovní bytost má od počátku rovnocenné podmínky. Jakmile jsou v genetice defekty znamená to že duchovní bytost se již v minulosti dopustila chyb a tím byla zařazena do odpovídajícího nápravného programu a souvisejících životních dějů. Inkarnuje se tak vždy do těla, které reflektuje nastavení jejich duchovních tělesných předloh. Pokud je má poškozené vlivem svého duchovního úpadku tak se to projeví také na tom kam se inkarnuje a ve funkcích a vzhledu jejího fyzického těla.

      Vymazat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.