středa 25. října 2023

Co je to láska?

Význam a výklad slova láska je ve všemožných jazycích ukotven do společného jmenovatele a tím je touha.
V základu lásku můžeme vnímat jako principiální, přístupovou, pocitovou a obsahovou záležitost.
Z pohledu veškeré existence je pojem láska spojen s jejím původem, kterým je obsah absolutního vědomí Centrálního Zdroje všeho bytí, všudypřítomné tvořivé životní síly, nejvyššího Boha a prvotního Stvořitele veškeré projevené existence.
Tato nekonečná inteligence je v sobě hnaná nekonečnou touhou sebepoznání, poznávání a prožívání všech vlastních představ a tvorby skrze vše ze sebe a do sebe stvořeného.
Lásku z pohledu principů vnímáme jako energetický pohyb tvůrčích sil ženského a mužského principu, jejich vzájemné provázanosti a pronikání neboli sexuální interakce tvořící neustále veškerý hmotný projev života.
Tento základní energetický pohyb a související vzájemná interakce jeho projevů mezi ženským a mužským principem je hlídán Zákony Stvoření.
Tyto boží zákony hlídají a opírají se o základní ustanovení a prvotní uvědomění Centrálního Zdroje, kterým je pozitivní podstata a nekonečné všeobjímající a vše přijímající dobro.
Tímto ustanovením je každé ze Zdroje vydělené a stvořené duchovní bytosti zaručena v jejím vlastním životě absolutní spravedlnost a bezpodmínečná láska ve své základní podstatě.
Přístupovou rovinu lásky v základu definuje Zákon Jednoty Stvoření, který definuje přirozený a souladný pohyb životních proudů a sil veškeré projevené a stvořené existence.
Mít tedy ve vlastním životě láskyplný přístup znamená žít a tvořit pozitivně a ohleduplně na základu vlastních přirozených hodnot a být v souladu s okolním přirozeným životem postaveným na Zákonu Jednoty.
Pocitovou rovinu lásky, její rozměr a hloubku lze prožívat pouze ve svém vlastním fyzickém těle skrze smyslová centra a související vnímání sebe sama a okolní reality.
Nejhlubším dosažitelným pocitovým tělesným prožitkem lásky je sexuální rozkoš vystupňovaná do orgasmické extáze, doteku Boha, kdy dochází k prožívání a procítění nejvyšších frekvencí lásky Centrálního zdroje a uvědomění si toho jaká je z pohledu pocitů naše duchovní a zdrojová podstata.
Láska Centrálního Zdroje je tedy ve své podstatě živoucí síla kmitající na frekvencích orgasmické extáze, které je možné se skrze vlastní oddělenost ve svých fyzických tělech v milostných aktech lásky dotýkat, vyživovat se jí, harmonizovat a užívat si jí pro vlastní radostný a přirozeně šťastný život.
Z pohledu obsahu je láska naprosto vše, je to tvůrčí energetický materiál pro realizaci všech životních představ, který je formován záměry a nastaveními pro jednotlivé životní, materiální reality.
Vše je tedy tvořeno ze zahuštěné energie lásky, formováno do duchovními záměry a představami daných projevů a životních příběhů.
Láska je tedy ve své energetické podstatě vše, vše je z ní, vše je v ní, nicméně ne vše co je tvořeno z energie lásky rezonuje s principy pozitivního, přirozeného a souladného života a Zákony Stvoření, které je definují.
Tyto nesouladné věci existují a vždy budou existovat pouze pro účel duchovního vývoje, poznání vlastní, výchozí, pozitivní podstavy a možnosti související svobodné volby, prožít si všemožné iluze a představy o tom, jaké to je, když se nemiluji, nepřijímám takový jaký jsem a volím si nepřirozený a nesouladný život


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.