neděle 20. října 2019

Smysl existence

Bůh-Zdroj se rozhodl, že bude sám v sobě prožívat zkušenosti sebe sama a všeho, co sám stvořil. Dělá to prostřednictívm všech ze sebe stvořených věcí, což jsou jeho individualizované a manifestované části vědomí, které mají svoji vlastní a zcela jedinečnou identitu a všechny vlastnosti a kvality Zdroje.

Cíl existence

Z Boha vyjít, Bohem projít, Boha pochopit, porozumět mu, prožít ho, vtělit ho. Stát se jím, být jím a do stavu Boha se vrátit. A pak, buď zůstat s ním a nebo se vrátit zpět do Stvoření jako jeho posel a pomáhat a učit tam, kde je toho třeba nejvíce. Snažit se o maximální pozitivní sebe-vyjádření a bránit své právo takový být.

Vzestup a pád bytosti

Stav souladu s Bohem je cestou evoluce a vzestupu. Stav nesouladu s Bohem je cestou devoluce a pádu. Pád je důsledkem poškození morfogenetického pole vědomí bytosti a DNA předloh. Pád bytosti začíná smrtí těla a končí smrtí vědomí.

Boj dobra se zlem

Jedná se o vibrační soulad či nesoulad mezi dvěma věcmi (člověkem a Bohem) jako fyzikální skutečnost, která objektivně existuje. Stvoření spočívá na dobru a zlo je mu na obtíž.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.