úterý 25. července 2023

Kompenzátory vnitřního nedostatku

Jsou to obecně všechny možné věci, aktivity, formy chování a konání, které nám umožňují ignorovat naši vnitřní nespokojenost, nízkou sebehodnotu a sebelásku, které na sebe poukazují skrze naše nepříjemné pocity.
Díky našim pokřiveným nastavením a vlastní nezodpovědnosti za to, jak se ve svém vlastním těle cítíme, jsme se tedy v našem životě, primárně od svých rodičů a ze společnosti naučili, jak efektivně kompenzovat absenci našich přirozených lidských hodnot, jak lepit díry naší chybějící sebelásky a vnitřní prázdnoty skrze energetické závislosti na všem možném.
Řekl bych, že na prvním místě vévodí pocitový alibismus, tedy obecné unikání před vším co nám v životě vyvolává nepříjemné pocity.
Dále je zde kultura jídla s možností zajídat své nepříjemné pocity a související nespokojenost s každodenní pravidelností.
Vydatnost a náročnost stravy na její zpracování v našem těle pak přináší kýžený efekt odpojení, srovnatelný s velmi silnými analgetiky.
Velmi silné účinky má veškeré maso a tuk, cukr a sladkosti.
Po dobrém jídle je vždy dobré pití, které prohloubí odpovídajícím způsobem naše tělesné vnímání a tak značnou unavenost zátěže trávicího traktu vždy dobře podpoří zelený čaj, dobrá káva ideálně několik šálků denně a nebo nějaký lahodný alkoholický nápoj rovněž v pravidelném každodenním množství, ideálně spojený s inhalací odpovídajícího množství tabákových výrobků.
Dále zde máme závislosti na sportovních aktivitách, na sexu, na práci, na výletování atd., prostě na všem co nám umožní alespoň na chvíli zapomenout na to, jak se cítíme, jak se nemáme rádi, jak se bojíme, jak se neustále ponižujeme, zavděčujeme, jdeme přes sebe, hrbíme a křivíme ve snaze být vnímáni ostatními, že jsme neustále pozitivně naladěni, vyhovující a odpovídající jejich představám o šťastném životě ve šťastné a prosperující společnosti.
Za tímto vším stojí silné vzorce zavděčování, potřeba zaměstnat se, abychom necítili dopad nepříjemných myšlenek, získávání energie skrze strach, touha po pozornosti, touha po uznání, touha naplnit všemožné vysoce hodnocené společenské představy a ideály propagované autoritami, které z našich závislostí profitují.
Kompenzátorem se může stát naprosto cokoliv v momentu, kdy to začneme používat, zneužívat jako nástroj k sebepotlačování, k potlačování vlastní přirozenosti na úkor něčeho naprosto nepřirozeného, k potlačování nepříjemných pocitů a ignoraci souvisejících duchovních signálů, primárně těch, které signalizuje naše tělo.
Kompenzátory vnitřního nedostatku se významným způsobem podílejí na prohlubování duchovního úpadku ve společnosti, degeneraci naší genetiky a prohlubování souvisejících nemocí.
Přestat v životě kompenzovat, znamená přijmout zodpovědnost za to jak se v životě cítím a vnímat jakým způsobem se rozhoduji, jaká je moje motivace k tomu co dělám a jak se chovám.
Přirozená motivace v životě je vždy postavená na sebelásce, nezištném přístupu a radosti, prožívané ve vlastním těle.
Pokud v životě toto necítíme a neděláme, tak je to vždy signál, který říká, že žijeme pod vlivem nepřirozených nastavení a souvisejících myšlenek vedoucích skrze nemoci k odklonu od vlastní přirozenosti a souladu s životním prostředím
























Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.