neděle 14. května 2023

Duchovno

Pod pojmem duchovno obecně většina lidí vnímá problematiku zabývající se nehmotnou, nehmatatelnou, neuchopitelnou a pocitovou rovinou života, které prostě říkáme duchovní nebo spirituální.
Rozbor tohoto slova s využitím původního významu slabik nám přináší ucelenější pohled na informační sdělení tohoto pojmu.
Slovo "Duch-ov-no" obsahuje slovo Duch, což znamená nehmotnou podstatu veškeré projevené existence, dále má v sobě 2x písmeno o, což znamená dva kruhy poznání, vnitřní a vnější, tedy vědomí, uvědomění a související hmotný projev.
Duchovnem je tedy míněna, cyklická spirálovitá cesta poznání skrze kterou se vědomí Ducha rozpíná v individualizované oddělenosti od vlastní absolutní celistvosti a sebepoznává se skrze zvolenou formu hmotného projevu.
Čeština jakožto velmi dobře zachovalý potomek prvotního tvůrčího sémantického jazyka nám šprýmařským způsobem nabízí další možný výklad a související špetkou nadsázky okořeněný pohled na tento pojem ve stylu Duch a hovno anebo udělat z prdu kuličku.
Což nám symbolizuje proces projevu, zhmotnění, zformování nehmotné představy ve vědomí Ducha, která je zkonzumována smysly realitního těla, prožita, ztrávena a vytlačena do finálního hmotného projevu doprovázejícího získané životní zkušenosti a poznání s možností ověřit si toto boží dílo pravidlem: "Jak uvnitř, tak navenek".
Je zřejmé, že né každé takovéto boží dílo voní po konvalinkách a každá duchovní bytost má skrze svou dlouhou cestu poznání značně přeložený vagón těchto nelibě zapáchajících výtvorů, jakožto vedlejšího produktu svého vlastního sebepoznávání ke kterému obvykle nezaujímá příliš libivé stanovisko a obvykle se tváří, že ten vagón vlastních produktů patří sousedovi.
Díky možnosti svobodné vůle tak primární cesta poznání každé duchovní bytosti vede doslova skrze moře sraček ve kterých se nejprvé pořádně vymáchá uvnitř i navenek, aby mohla do morku kosti procítit hodnotu své vlastní sebelásky a pochopit učení tohoto temného oceánu.
Duchovno je tedy cestou neustálého přerodu představy Ducha v hmotném prožitku a projevu, kde se v životních lekcích mísí pozitivní a negativní aspekty lásky z nichž výstupem je poznání, poučení a uvědomění si toho, kdo vlastně ve své celistvosti jsem a co všechno v sobě mám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.