čtvrtek 18. května 2023

Jednoduchost

Jednoduchost, jednoduchý je velmi zajímavé slovo a ne každý si uvědomuje hloubku jeho významu.
Většina lidí ho má spojeno s definicí obtížnosti a se souvisejícími slovy "snadný, lehký", tedy pokud je v tomto kontextu něco jednoduché, znamená to, že mám zde mnohočetné praktické zkušenosti a dovedu s danou věcí pracovat nebo danou situaci lehce vyřešit.
V původním významu je slovo jednoduchý synonymem pro slovo přirozený z podstaty jednoho ducha, tudíž to, co je jednoduché by mělo v prvé řadě poukazovat na věci a projevy, které jsou v souladu s přirozenými principy a zákonitostmi života, tak jak vycházejí z duchovní podstaty jednoho Ducha, tedy z božské podstaty a souvisejících duchovních principů a zákonů.
Skrze jednoduché věci promlouvá Duše jejich tvůrce.
Jednoduché věci mají tedy v sobě otisk Duše a jsou v prvé řadě uměním schopnosti dokonalého, božského projevu sebelásky.
Dělat tedy jednoduché věci znamená dělat je nezištně, kvalitně, ohleduplně, z vlastní lásky a radosti pro radost ostatních, pro všeobecný prospěch a blahobyt naší společnosti a života na Zemi.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.