pondělí 30. září 2019

Kouřové zrcadlo

Cesta k uvědomění si a pochopení našeho jednání v životě vede skrze prožitek.
Představa našeho vědomí ovlivněná našimi prožitky tvoří realitu kolem nás včetně nás samých. Vše co kolem sebe vnímáme a potkáváme v našem životě, je propojeno s našimi emocemi.
V každém okamžiku probíhá interakce mezi námi, tedy našim vědomím a naší realitou, která se přetváří přesně tak, jak si v ní vše představujeme včetně nás samých.
Toltékové říkají tomuto projevu "Kouřové zrcadlo", kde obrazem v zrcadle jsme my a kouř je iluze reality.
Pokud si uvědomíme tento princip sebepoznávání, pomůže nám to definitivně se vymanit z područí systémového programu "Soudce a oběť". V principu zrcadla jsme všichni zároveň žáky a učiteli a naše role se tak v dialozích neustále střídají. S hlubším pochopením, si začneme uvědomovat, že všichni se k nám chovájí přesně tak jak v daném okamžiku potřebujeme.
Kdykoliv, když před nás někdo předstoupí, tak nám přehrává vždy, to co si v daném okamžiku potřebujeme prožít a ukazuje nám svými reakcemi, jak jsme situaci a daný problém zvládli pochopit.
Je důležité si uvědomit, že mnoho karmických prožitků má přesah do minulých životů a není možné pro ně bez poznání své minulosti, najít spojitost s prožitky v aktuálním životě.
Proto je vhodné příjmout poučení "Zákona vyrovnání", že "Nic se neděje bez příčiny" a uvědomit si, že my jsme příčinou toho co způsobilo, že se k nám naše protistrana chová tak, jak se chová, včetně zvolené formy projevu.
Zajímavé je také sledovat projevy tohoto principu v rodinách s dětmi, kde děti svým rodičům zrcadlí nejenom jejich nezpracované emoce, ale také jejich vzájemný vztah. Vztah ženy ke svému muži zobrazuje vztah ženy k svému synovi. Vztah muže ke své ženě zase ukazuje vztah muže k své dceři. V případě, že mezi dětmi nejsou zastoupena obě pohlaví, přebírá roli opačného pohlaví jedno z dětí a jedináček pak hraje role obě.
Ve špatně fungujících vztazích, tak velmi často slýcháváme stížnosti jednoho nebo obou rodičů na projevy svých děti.
Pracujme tedy na sobě tak, aby v nás obrazy našich zrcadel vyvolávaly pocity štěstí a radosti a posilovaly nám tak lásku k sobě, našemu životu a tím i k ostatním.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.