čtvrtek 23. března 2023

Teorie a PRA-xe

Slovo "teorie" pochází z řeckého slova "theoria", které v původním významu znamená pozorování, studium nebo zkoumání náboženských nauk a tématik.
V soubodobém pojetí se teorie považuje za poznatek či soubor poznatků o nějakém předmětu, pojmu či tématu, k nimž se dospělo pomocí myšlenek, domněnek a souvisejícího filosofického uvažování.
Teorie nás spojuje s vírou v to, že tak, jak si daný předmět představujeme, tak by to možná mohlo být.
Praxe je vlastní zkušností prověřená teorie, díky které máme poznání a uvědomění toho, co nám zkoumání a prožívání teorie a souvisejících představ přineslo.
PRA-xe v původním významu spojuje s potřebou prozkoumat teorii, zda je v souladu se zákony Stvoření a souvisejí PRA-zdrojovou existencí a zařadit tak nabyté poznatky do stavu rezonance s Bohem a nebo stavu nesouladu a odklonu od jím definované přirozenosti a souvisejících pravidel života.
Díky vlastnímu odpojení od původních duchovních hodnot a kolektivní rasové paměti, došlo k přeprogramování a změně významu většiny používaných pojmů s cílem napojit je na myšlenkový systém iluzí, parazitální systém energetické zištnosti a závislosti, proto praxe, tedy praktická činnost je dnes pouze formou sbírání zkušností bez zájmu a ochoty si průběžně ověřovat, zda související činnost a poznání je v souladu s původními přirozenými hodnotami a nebo ne.
Dalším tvrdým důsledkem našeho nastavení je fakt, že pokud se něco ověřuje, tak se to ověřuje vůči pokřiveným systémem předkladaným hodnotám skrze bytosti, kterým jsme odevztali svou vlastní zodpovědnost tato rozhodnutí za nás dělat, navíc se ztrátou kompetencí k tomu, že jsme schopni je dělat, protože nám chybí odpovídají systémová kvalifikace a společenské uznání.
Díky tomuto stavu je v naší společností praktická stránka prověřování teoretických rovin ve prospěch celku zcela účelově manipulována pro energetickou zištnost, ovládání, kontrolu společnosti, životmího prostoru a dění pro potřeby vládnoucích autorit a vnějších zájmů, kterým tento stav vyhovuje a které nás neustále zahlcují různými teoriemi a pokřivenými praktickými poznatky a strachy, kterými nás neustále tlačí do svých vlastních  záměrů představ a potřeb.
Dnes je tedy bezpodmínečně nutné důvěřovat, ale hlavně si ověřovat a vědět, které předkládané věci jsou v souladu s lidskou přirozeností a původními hodnotami pozitivního života a ty které nejsou, nekompromisně odmítat a nedávat takovýmto věcem svou pozornost a související energii.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.