pondělí 20. března 2023

Pokrytectví

Je stavem nesouladu vnitřního nastavení a vnějšího projevu, který nám vystihuje dobře známé pořekadlo "Kážeš vodu, piješ víno".
Pokrytec je tedy ten, kdo se přetvařuje, schovává se za různými maskami, vybízí ostatní k tomu, co on sám ve vlastním životě nedělá a prezentuje hodnoty, které sám nectí a ve vlastním životě nežije.
Vždy se tedy jedná o formy přetvářek, neupřímnosti, falše, moralizování a manipulace za účelem získání pozornosti a související energie od ostatních.
Pokrytec se zákonitě oblokopuje dalšími pokrytci a nebo bytostmi s nízkou sebehodnotou, které mají v životě potřebu žít v sebeklamu a zavděčování se představám ostatních.
Za každým pokřivením je vždy trauma, bolest, strach a tak je tomu i u pokrytectví, kde dominuje nízká sebehodnota, strach z nedostatku, vlastní nezodpovědnost za vlastní chyby a související strach z odmítnutí od ostatních.
Aby se pokrytec mohl zbavit svého pokrytectví, musí si v prvé řadě uvědomit své chování a začít se věnovat tématům, které ho s tímto pokřiveným stavem spojují.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.