úterý 22. srpna 2023

Astrologie, Astronomie a Horoskopy

Astrologie, řecky astron – hvězda a logos – slovo, česky též hvězdopravectví, je tradiční hermetický obor a pseudověda.
Astronomie, řecky astron - hvězda a nomos - zákon, česky též hvězdářství, je věda, která se zabývá jevy za hranicemi zemské atmosféry, primárně výzkumem vesmírných těles, jejich soustav, různých dějů ve vesmíru a vesmírem jako celkem.
Horoskop je astrologická tabulka nebo diagram (obrazec) zachycující postavení nebeských těles pro daný okamžik a konkrétní místo na Zemi.
Původ slova je odvozován z řeckého horoskopos - znamení času.
Astronomie, astrologie a horoskop jsou velmi známe pojmy všem kteří se pohybují v ezoterických kruzích a kteří se skrze tyto nástroje snaží dozvědět nějaké informace o své duchovní podstatě, o svém nadcházejícím životě, o tom co je čeká a jak mohou tyto informace využít k tomu, aby se měli ve svém životě lépe.
Všechny tyto nástroje stavějí na předpokladu, že vše kolem nás v celém Vesmíru probíhá v cyklech a neustále se opakuje a proto zde byla od nepaměti snaha identifikovat pravidelně se opakující události a vytvořit logický systém skrze, který by se daly tyto pravidelně se opakující události předpovídat a byla by zde možnost využít tyto informace ve svůj vlastní prospěch.
Tyto nástroje nicméně vznikly a byly tvořeny v době kdy již lidstvo bylo odpojeno od původního vědění o principech přirozeného fungování vesmírných cyklů a přirozeného života a proto tyto nástroje plošně nefungují a nikdy plošně fungovat nebudou.
Vysvětlíme si proč tomu tak je.
První podstatná věc je ta, že v životě se nikdy neopakuje žádná situace naprosto stejným způsobem, ano jsou zde podobné situace, ale nikdy ne zcela stejné do nejhlubšího detailu v kontextu všech vesmírných synchronicit.
Každý moment života je totiž naprosto jedinečný a neopakovatelný díky tomu, že se skrze předchozí zkušenost a prožitek neustále mění vědomí a vnitřní nastavení všeho živého, proto i pozornost každé bytosti má neustále vlastní individuální směr.
Život každé bytosti je tedy řízen individuálně, byť se naše reality setkávají a prolínají na základě frekvencí našich vnitřních nastavení, přesto máme každý svou naprosto unikátní cestu a vlastní individualizované prožitky vycházející z našeho vnitřního nastavení.
Dalším z omylů je, že jsme si adaptovali domněnku, že náš život a směřování v něm utvářejí naše myšlenky a znamení zvěrokruhu ve kterých jsme se narodili.
Na základě této domněnky vznikla další domněnka, že když budeme myslet všichni stejným způsobem, tak se na nás budou vztahovat rovněž informace z pozorovaných vnějších jevů pro jednotlivá znamení a budeme schopni vidět a ovlivňovat související životní linie naší budoucnosti.
Pro upřesnění, náš život utváří naše vnitřní nastavení, nikoliv myšlenky.
Myšlenky pouze poukazují na to, jaké to naše vnitřní nastavení je a mají tendence podsouvat informace vedoucí k zaměření pozornosti na možnosti, které nám díky tomuto nastavení život nabízí.
Znamení zvěrokruhu jsou v této souvislosti pouze jakési interpretace pozorování životních skutečností se snahou vytvořit unifikované škatulky a do nich všechny bytosti napasovat.
Horoskopy tak nevědomky vycházely z domněnek hvězdopravců, že předpovídané události jsou tedy naplnitelné pro všechny bytosti narozené v konkrétním znamení zvěrokruhu a souvisejícím postavení hvězd, bez uvědomění si toho, že každá tato bytost má své vlastní vnitřní nastavení reflektující její duchovní vyspělost a záměry poznání, podle kterých jim budou do života věci přicházet.
To o co se pokoušely tyto hvězdné vědy opřít, je to, že postavení planet a jejich vliv je poplatný všem bytostem stejně uvažujícím bez rozdílu, což ve své podstatě tak i je, ale je potřeba vědět, že jsou to pouze a jen ty bytosti, pro jejichž vnitřní nastavení byly v minulosti vypozorovány související vlastnosti a životní zkušenosti a ne všichni narození ve stejném znamení.
Další ze zajímavostí je ta, že v minulosti byla astronomie nedílnou součástí astrologie a vždy se prováděl výklad v souvislosti s aktuálním pozorováním hvězdného postavení.
V dnešní době již astronomie není běžnou součástí práce astrologů a k sestavování výkladů se používají nepřesné unifikované tabulky s popisem pozic jednotlivých vesmírných těles, kdy je již delší dobu reportováno různými astronomy, že aktuální pozice na obloze neodpovídá pozici v tabulkách.
Díky těmto zjištěním vznikly návrhy různých korekcí, nicméně plošně toto zjištění není příliš prezentováno.
Jednoduše řečeno, astrologické výklady horoskopů do určité míry platí pouze pro ty bytosti, jejichž aktuální vnitřní nastavení odpovídá vytvořeným definicím a vlastnostem pro jednotlivá znamení.
Jakmile se dotyčné bytosti vnitřní nastavení změní, již pro ní tyto věci neplatí.
Tyto věci budou tedy vždy mnohem více platit pro bytosti, které jsou dlouhodobě zasekané ve svých vnitřních nastaveních, ve svém životě se přirozeně nevyvíjejí, nežijí související hodnoty a ulpívají pozornostní na umělých systémových hodnotách a věcech, odpojeni od svých pocitů bez potřeby na sobě pracovat.
Takto nastavení lidé jsou ti, kteří tyto nástroje také budou vyhledávat, využívat a snažit se na základě z nich plynoucích informací si zajistit vnější hodnoty pro vykompenzování jejich vnitřního nedostatku vlastní sebelásky.
Je tedy dobré vědět, že pokud toužíme po přirozeném a souladném životě, tak máme my sami moc se na něj napojit skrze naše vnitřní nastavení, ke kterému má každý z nás přístup skrze své vlastní pocity a jejich správnou interpretaci


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.