sobota 5. srpna 2023

Opuštění vztahu

Vztah ženy a muže je duchovní, učící, posvátný, přirozeně tedy reflektuje vztah božského ženskému a mužského principu v lidském těle.
V každém vztahu tedy žena má vyprojektovaného svého vnitřního muže do ztělesnění svého partnera a obráceně muž má vyprojektovanou a zhmotněnou ve své partnerce svou vnitřní ženu.
V tomto uvědomění je jasné, že jakýkoliv odpor vyvíjený vůči partnerovi je ekvivalentní rozčilování se nad sebou při pohledu do zrcadla.
Díky ztrátě vědomého vnímání života a odklonu od vlastních přirozených hodnot je rozchod, opuštění v partnerském vztahu vlivem vzniklého odporu a rozporu častým tématem ve společnosti.
Můžou za to primárně adaptované myšlenkové vzorce chování, pokřivená vnitřní nastavení vlastní přirozenosti a související hodnoty, které jsou umocňovány po tisíciletí generacemi našich předků.
Setkání ženy a muže je vždy dáno vzájemnou učící přitažlivostí.
Oba dva partneři se k sobě přitáhli, aby si srovnali svá vnitřní nastavení a dostali tak svou vnitřní ženu a vnitřního muže do harmonického souladu a v tomto nastavení dále pokračovali ve svém duchovní rozvoji a učení se sebelásce.
Pakliže jsou u dotyčných jedinců aktivní myšlenkové vzorce, je tento stav přirozeného uvědomění značně pokřiven a programován pro účely kompenzace vnitřního nedostatku sebelásky, energetické závislosti a materiální zištnosti.
S tímto je následně spojena i interpretace toho, co pro každého z partnerů jejich vztah znamená.
Bezpodmínečná láska ve vztahu znamená, že oba partneři se v sobě vzájemně poznávají, vidí, cítí svá vnitřní nastavení jeden v druhém.
Pokud se nepoznávají, znamená to vždy přítomnost vnitřního pokřivení a souvisejícího odpojení od vlastní sebelásky, které je nahrazeno zmiňovanými myšlenkovými vzorci chování, které situace vysvětlují takovým naučeným způsobem, aby jí takto postižená bytost vnímala jako přirozenou a v pořádku, což je umocněno také zjištěním, že to stejným naučeným a nepřirozeným způsobem řeší a vnímají ostatní kolem nás.
Přirozeně žena na duchovní úrovni s mužem vztah navazuje a je tedy vedoucí rolí ve vztahu, jako učitelka lásky.
Stejně tak pouze ona může vědomě vztah v pochopení ukončit, pakliže vnímá, že muž není schopen pokračovat v jejím učení a díky strachu není schopen prohlubovat své poznávání sebelásky, což je ve své podstatě situace, kdy muž se bojí naplňovat její sexuální touhy a představy.
Všechny ostatní případy jsou díky nevědomému stavu pouhými úniky před vlastním sebepotlačením na které si partneři vzájemně svým chováním poukazují.
Ten kdo tedy opustí vztah díky odporu, křivdě a domněnkám, že jiný vztah bude lepší, ten záhy zjistí, že si všechny své problémy bere sebou a s dalším partnerem bude pokračovat tam kde v minulém vztahu přestal.
Nicméně tohle je velmi optimistický scénář, ve skutečnosti to funguje tak, že s každým nevědomým opuštěním vztahu přichází další partner s komplikovanějším vnitřním nastavením, což se na první pohled může jevit jako výhra, ale po čase se zjistí, že je zde ještě mnohem více zásadních defektů než u partnerů předchozích.
Pokud tedy jeden z partnerů opustil již ve své duchovní minulosti vztah například kvůli agresivním projevům druhého partnera, tak si přitáhne takového partnera, který agresi projevuje dovnitř, tedy jí v sobě potlačuje.
Takto rezignovaný partner sice druhému dopřeje ve vztahu vytoužený klid, ale místo harmonie a vědomé sexuální vášně, zde bude už pouze jen klid a projevy nemocí odpovídající rozsahu jejích traumat a potlačených emocí.
Je tedy dobré si začít uvědomovat přirozené roviny vztahu a přestat je řešit z pozice oběti, ale naopak je řešit z pozice zodpovědného vědomého člověka, neunikat před problémy, komunikovat své pocity, primárně ty nepříjemné, study, strachy a řešit pocitové příčiny všech vzniklých problému.
Je potřeba mít na paměti, že to co nás ve vztazích přirozeně spojuje je na prvním místě vzájemná láska bez podmínek a potom až další věci.
Ten kdo tam má na prvním místě podmínky, představy a očekávání, tak ve svém vztahu nežije lásku, ani přirozenost, ale kompenzační mechanismy svých energetických závislostí a souvisejícího parazitického nastavení a chování


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.