neděle 12. února 2023

Psychosomatika těla: Nos

Nos je orgánem smyslového centra čichu, který nás propojuje se schopností vnímat různé vůně a zápachy, které jsou nedílnou součástí realitních životních projevů.
Energeticky je nos primárně propojen s plícemi. Stav průchodnosti nosu, citlivosti vnímání a souvisejícího čichu se tedy přímo projektuje do zdraví a funkce našich plic.
Problémy s dýcháním nosem a čichem z pohledu duchovních signálu poukazují na naší neochotu vnímat se v životě skrze naše vlastní pocity v srdci, což má primárně dopad na naše sebevýjádření a životní plynutí v lehkosti a rozměrnosti našeho dýchání.
Trvale ucpaný nos, chronické rýmy, alergie a záněty poukazují naše chybné životní postoje, tvrdohlavost, sebepotlačení a neochotu vnímat své vlastní pocity a způsob jak na základě nich reagujeme a jak se v životě rozhodujeme.
Tento stav nám signalizuje, že nám určité věci v životě nevoní, nemůžeme a nechceme je ve vlastním životě vystát, cítít a tak se snažíme je různými způsoby obcházet a kličkovat v domnění, že se tak vyhneme vlastní zodpovědnosti za příčiny našeho chování a souvisejícího životního nastavení.
Kromě komplexních traumat jsou také časté lokální zbytky potlačených emocí v místě daného orgánu. V případě nosu je to celá oblast kostních lemů v oblasti nosní přepážky, oblast kosti mezi horním rtem a nosem.
Zde bývají zbytky nedoprožitých energií bolesti z různých forem zranění z bojů, úrazů a mučení z minulých inkarnací, ke kterým patří různé formy zlomení nosu a nosní přepážky.
Výskyt těchto blokád se v oblasti nosu obvykle projektuje kromé snížené funkce a citlivosti, také určitými proporcemi a nesymetriemi, kam patří délka, šířka, zakřivení, otok, kožní pigment.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.