neděle 12. února 2023

Psychosomatika těla: Oči

Oči jsou orgánem smyslového centra zraku, který nás propojuje se schopností vnímat projevený obraz naší životní reality.
Energeticky jsou oči propojeny s játry. Stav jater se tedy přímo projektuje do zdraví a funkce našich očí. Problémy se zrakem z pohledu duchovních signálu poukazují na naší neochotu vidět v životě pro náš přirozený život podstatné věci a díky chybnému nastavení a rozhodování se dle naučených myšlenkových vzorců je tak náš zrakový vjem popisován těmito naučenými a adaptovanými programy.
Levé oko je propojeno s nastavením vnitřní ženy a pravé oko je propojeno s nastavením vnitřního muže.
Potíže vůči opačnému pohlaví se tak u žen projektují primárně na pravém oku a u mužů na levém.
Dalekozrakost poukazuje na naši nezodpovědnost, neochotu vnímat důsledky našich chyb pramenících z našich nevědomých rozhodnutí a činů, které se vyjeví v budoucnu našeho života.
Krátkozrakost poukazuje na neschopnost ukotvit se v přítomném okamžiku. Postižená osoba je tedy neustále svou pozorností v minulosti a nebo v budoucnosti.
Různé formy rozostření, zakalení zraku, poukazují na různé formy iluzorních, zkreslených pohledů na život, vztahy, vlastní přirozené hodnoty. Pokud jsou tyto deformace ignorovány po generace jsou silně propisovány do naší genetiky a následkem je rovněž i fyzická deformace dané části těla a souvisejícího orgánu, což platí také u našich očí, kam patří různé zrakové poruchy od narození cylindrické vady, tupozrakost apod.
Příčinou všech těchto problémů jsou potlačené emoce energetických blokád a s nimi spojené strachy propojené s chybnými životními postoji ve vlastních rodových liniích, které tyto energetické blokády drží na našem energetickém těle a důsledkem je tedy snížená funkce projevu a vnímání takto postižené části těla.
Kromě komplexních traumat jsou také časté lokální zbytky potlačených emocí v místě daného orgánu. V případě očí je to celá oblast kostních lemů očnicových oblouků, oblast očních kanálků.
Zde bývají zbytky nedoprožitých energií z různých forem zranění z bojů, úrazů a mučení z minulých inkarnací, ke kterým patří propíchnuté, vypálené a jinou násilnou formou způsobená poškození.
Výskyt těchto blokád se v oblasti očí obvykle projektuje častou zánětlivostí. 



2 komentáře:

  1. Dobry den, dekuji za prinosny clanek. Rada bych vedela, co znaci vyrustky kolem oka - vypada to jako jecne zrno, ale dle mudr to neni zrno. Oci mam otekle, boli to. Uz se mi to dela i na druhem oku. Mudr chce vyriznout a poslat na histologii. Dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oči jsou propojeny s játry. Zánětlivé objekty kolem očí a očních sliznic poukazují na přístup a pohled na jeden z vnitřních principů. Pokud máte tyto potíže na pravém oku, tak to znamená váš přístup k mužům, jak na ně nahlížíte, jakou roli hrají ve vašem životě. Na levém oku je to vaše ženství, jak si sama sebe uvědomujete, jak na sebe nahlížíte. Něco v těchto rovinách děláte proti vlastní přirozenosti a související vztek a hněv vám v těchto oblastech signalizují související obtíže.
      Nikdy to není jediná věc. Pokud byste se o souvisejících věcech chtěla blíže informovat, tak se mi ozvěte přes messenger nebo na Facebooku do zpráv.

      Vymazat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.