pátek 7. dubna 2023

CIT - Celostní Intuitivní Terapie

CIT (Celostní Intuitivní Terapie) je přirozený léčitelsko-terapeutický koncept, který vychází z přirozených schopností každého lidského těla udržovat se skrze vlastní sebelásku a duchovní spojení s vyšším duchovním vedením a souvisejícími duchovními zkušenostmi a moudrostí v přirozeném nastavení vnímání původních duchovních principů a zákonitostí pozitivního života a souvisejících hodnot prvotního Stvoření.
Základem této práce je nasměrovat léčeného jedince k jeho duchovní podstatě, k jeho vlastním pocitům, uvědomění, k jeho duchovnímu spojení a souvisejícím duchovním darům a zjistit jak on sám sebe vnímá ve svém vlastním těle, jak funguje jeho smyslové vnímání ve spojení s tělesnými funkcemi a přístupem k tělu, přístupem k jeho sexualitě, jaké jsou jeho životní hodnoty a jak se tato nastavení promítají v jeho vlastním životě, v jeho vztazích, v jeho projevech vůči ostatním, v jeho uvědomění si a prožívání sebe sama v roli ženy a nebo muže.
Tento koncept vychází z různých uvědomění přirozených zákonitostí života, kde jedny z hlavních jsou ty, že fyzické tělo, jeho funkce, vnímání, zdraví a kvalita života v něm jsou obrazem nastavení, uvědomění a hodnot každé duchovní bytosti.
V jednoduchosti tedy pracujeme s uvědoměním, že tělo je obrazem jeho duše.
Další uvědomění je, že tělo nikdy nelže na rozdíl od rozumu napojeného díky sebepotlačení na učící myšlenkový systém.
Pokud tedy daného jedince propojíme správně s jeho pocity, můžeme mu umožnit během tohoto stavu procítit jeho nastavení a uvědomění, kde se nachází v pravdě a kde jsou domněnky, sebeklam a pocity interpretovány místo intuice naučenými myšlenkovými vzorci.
Pocitově vnímatelné tělesné projevy, nesymetrie a odklony od původní přirozené dokonalosti nazýváme duchovními signály. Tuto problematiku samostatně rozvíjí Psychosomatika.
V CIT terapiích je Psychosomatika jedním z klíčových diagnostických nástrojů, který umožňuje dostat se k prioritním životním tématům a kořenovým příčinám nemocí skrze jejich pocitové vnímání a fyzické projevy v důsledkové rovině nemocí.
CIT terapie se v základu nedá naučit mechanicky, dá se přirozeně rozvinout skrze vlastní vědomou práci s pocity související praktické zkušenosti při práci s tělem a jeho projevy, dále skrze vlastní rovnání se v životě do přirozených hodnot, prací na odpouštění a zpracovávání vlastních potlačených emocí, strachů a s nimi spojených traumat, díky kterým se postupně připojují zkušenosti a vědění z minulých inkarnací a rozvíjí se další vlastní duchovní dary určené pro tuto práci.
V základu každý CIT terapeut je schopen přirozeně provést léčeného pouze stavy a tématy, které si on sám prožil a zpracoval, musí zde tedy být pro úspěšné vyřešení a uzdravení problému vždy vlastní přijatá duchovní zkušenost v odpovídajícím rozsahu a hloubce.
Platí zde vždy pořekadlo "Nemocný nemůže léčit a dovést nemocného k jeho vlastnímu uzdravení".
CIT terapie zabírá všechny roviny pocitového vnímání a souvisejících duchovních projevů nemocí.
Z pohledu na nemoc rozlišujeme rovinu důsledkovou (obecně známá rovina systémové medicíny a léčitelských směrů operujících na této úrovni problémů) a rovinu příčiny, která je vždy duchovní a souvisí s energetickými blokádami na našem duchovním energetickém těle a mírou odklonu vnitřního nastavení od původní lidské přirozenosti a souvisejících životních hodnot.
V důsledkové rovině se lze dle vlastních zkušeností integrovat s dalšími podpůrnými naukami jako je různorodá bylinná léčba, čínská medicína, ajurvéda atd., které umožňují zefektivnit zejména procesy fyzického čistění během práce s kořenovými příčinami nemocí.
CIT terapie pracuje s uvědoměním, že v důsledkové rovině projevu nemoci nelze nemoc uzdravit, lze pouze ovlivnit její projev a podpořit stávající procesy léčení její příčiny, pokud jsme schopni je identifikovat a dostat se k nim.
CIT terapie rozlišuje při kontaktní práci a konfrontaci s tělesnými pocity, na pocity způsobené aktuálním přístupem a na pocity vyvolávané aktuálním přístupem, tedy ty poukazující na energetické blokády a související potlačené emoce.
Toto je jedna z klíčových technik postupu při detraumatizaci jednotlivých částí fyzického těla propojená s věděním a praktickými zkušenostmi, jak se má konkrétní část těla a související funkce projevovat když není zatížena traumaty.
CIT terapie je silným a velmi flexibilním nástrojem přirozeného duchovního léčení a umožňuje co možná nejšetrněji a nejpřirozeněji pracovat s jakýmkoliv typem traumatu a souvisejících nemocí














Související: Záznam z besedy "Celostní Intuitivní Terapie (CIT)"



Facebook skupina zabývající problematikou celostního léčení a CIT terapií:
https://www.facebook.com/groups/162301175224453

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.