pondělí 24. dubna 2023

Touha po-moci

Přirozená pomoc ostatním je nezištná, inspirativní, vykonávána ze srdce, z radosti, tedy bez očekávání, že se nám naše konání dle našich představ vrátí.
Pakliže je zde motivace zištná, pak se nejedná o přirozenou pomoc, ale o energetickou manipuluci, o zavděčování se naučeným představám skrze adaptovené myšlenkové vzorce chování, kdy svým nepřirozeným konáním bereme dotyčné bytosti její vlastní zodpovědnost a související energii a vědomě či nevědomě se jí snažíme v tomto nastavení udržovat, abychom si tento energetický profit udrželi.
Zištná touha pomáhat je ve své podstatě touhou ovládat, řídít a kontrolovat život ostatních kolem sebe v domněnkách a iluzích přejatých představ, že je to pro jejich vlastní dobro.
Za tímto stavem je vždy nevědomá rovina života, energetická závislost, pokřivené nepřirozené životní hodnoty, nízká vlastní sebehodnota a sebeláska, strach z nepříjemných pocitů, strach z odmítnutí od ostatních, lítost a nepřijetí zodpovědnosti za vlastní život a tím i potřeba odebírat ostatním tu jejich.
Povětšinou takto nevědomky zasahujeme do přirozeného života a souvisejícícho duchovního vývoje všech kolem nás, podporujeme tak život v nesouladu, utrpení a nepřirozených hodnotách a nastaveních naší společnosti.
Pokud žijeme v souladu s vlastní lidskou přirozeností a v souvisejícících přirozených hodnotách, tak se nemusíme starat, strachovat o ostatní, že něco sami nezvládnou, protože naše rozhodování a konání v životě nás automaticky vede k přirozenému prospěchu a službě celku, který nám bude vždy životem spravedlivě energeticky vyrovnán.
Ve vlastním životě tak děláme to, co nás baví, co nám působí radost, což se následně projevuje do kvality a přístupu v tom co děláme a tímto dáváme rovněž najevo, že stejnou možnost mají i všichni ostatní, kteří se rozhodnout se touto cestou vydat, převzít zodpovědnost za svůj vlastní život, uzdravit sebe, své vlastní vztahy a narovnat se tak do vlastních přirozených hodnot.
Je potřeba si uvědomit, že každý vždy spravedlivě dostává od života ne to chce, ne to co si myslí, že by měl dostat aby se cítíl lépe, ale to co potřebuje a co je v souladu s jeho vnitřním nastavením, souvisejícím učením a záměry poznání, proto jak se říká: Nehřešme pomocí a neinvestujme energii tam, kde jí není potřeba nebo kde to není ku prospěchu přirozeného pozitivního života a života v souladu s přirozeným prostředím ve kterém se společně nacházíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.