středa 28. prosince 2022

Čas

Setkávám se s názory, že čas je iluze, že čas neexistuje.
Dle mého názoru, čas není nic hmatatelného a uchopitelného, proto na něj nelze aplikovat tyto pojmy. Obecně se vše pojí ke schopnostem vnímat smysly a uvědomovat si, takže i pojmy iluze a existence jsou spojeny s těmito základními schopnostmi.
Neexistence a existence je ve své podstatě to stejné s jediným rozdílem, že neexistence je v systému myšlení spojena s iluzorní představou, kdy si můžeme díky omezené pozornosti našeho vědomí myslet a představovat, že něco v nekonečné existenci všeho neexistuje. My to tedy aktuálně nevnímáme, je to mimo naší pozornost a je nám umožněno si prožít související domněnky a představy, že to někam zmizelo a že už to tedy neexistuje.
Čas je z vědeckého hlediska považován za fyzikální veličinu.
Osobně ho vnímám jako pojem, pojmenování, popis způsobu smyslového vnímání životních proudů, souvisejících životních situací a změn životní reality. Čas je tedy primárně pojmenováním
toho, jakým způsobem život v hmotných materiálních realitách probíhá.
Stejně jako kameramanem natočený film se promítá snímek po snímku a je možno vnímat a popisovat délku jednotlivých událostí v promítaném ději, tak i životní realita je promítáná každé duchovní bytosti do jejích realitních předloh snímek po snímku a tímto způsobem vzniká kontinuální představa o průběhu života v čase a prostoru se kterým je smyslové vnímání a prožívání každé duchovní bytosti spojeno.
Čas je tedy přímo spojen s počtem zobrazených realitních snímků, s pohybem souvisejících energií, s vnímáním změny životního obrazu aktuálně probíhajícího životního děje.
Tento způsob vnímání životního děje je možný pouze v multidimenzionální časové matici života, kde probíhá neustálý cyklicky se opakující průběh životních dějů a souvisejících životních změn realitních obrazů.
Mimo prostor časové matice života nelze čas vnímat, protože mimo něj není přítomen pohyb životních dějů, ale je zde přítomna pouze nehybná věčnost bytí všudypřítomné zdrojové existence.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.