úterý 27. prosince 2022

Manipulace

Jedná se o formu energetického vyrovnávání skrze sebezneužívání, zneužívání vlastní moci vůči ostatním a s tímto spojeném na strachu postaveném působení a ovlivňování rozhodnutí těch, kteří se díky vlastnímu strachu, bezmoci, nezodpovědnosti a souvisejícím tématům a hodnotám spojených s ovlivňováním, podvolí a nechají se manipulovat.
K manipulaci jsou vždy potřební minimálně dva aktéři. Osoba manipulující, tedy manipulátor, udělující karmickou lekci a příjemce manipulace, který je v této učící hře o sebelásce díky převažujícímu vlastnímu strachu, odporu a absenci vlastní sebelásky a souvisejícího uvědomění loutkou a také tím kdo učení této karmické lekce přijímá.
Manipulátor vždy podsouvá informace neláskyplným způsobem, je zde přítomen strach, jsou nabízeny různé hrozby, tragédie, ztráty pozornosti, energie a hmotných statků, které mohou nastat pokud se manipulovaná osoba odmítne podřídit nátlaku a naplnit kroky manipulátorem nabízeného scénáře.
Manipulátor vždy koná se záměrem energetického zisku a udržení pozornosti ostatních na podnětech, které jsou předmětem směřování pozornosti manipulovaných osob.
Manipulaci je vždy účasten a vystaven ten, kdo zde má související karmický dluh a v minulosti se tedy choval stejným způsobem, není si vědom své duchovní podstaty, svých vlastních přirozených hodnot a toho jak život přirozeně funguje. Bytost, která podléhá manipulacím se vždy prožívá pod vlivem přejatých myšlenkových vzorců chování v roli oběti a svůj naučený přístup vnímá mezi ostatními manipulovanými osobami jako přirozený.
Vůči manipulaci je naopak imunní taková bytost, která zde nemá karmický závazek, je si vědoma sama sebe, svých hodnot, své vlastní přirozenosti a pravidel a zákonitostí života, protože dokáže strach a související tlak na nepřirozené chování a hodnoty v manipulativních postojích a informacích identifikovat a tím je schopna tyto věci s pochopením pojmenovat, vyjádřit a vypustit ze svého vlastního života.
Přitomnost manipulace v lidské společnosti je pouze signálem toho, jaké jsou zde hodnoty a uvědomění.
Dokud ve společnosti bude přítomen strach, nízká sebeláska, sebehodnota, neustálé odevzdávání vlastní moci autoritám, nezodpovědnost za vlastní rozhodování, za vlastní pocity a související konání ve vlastním životě, tak zde budou přítomny bytosti, které skrze manipulaci budou učit ostatní sebelásce a narovnání se zpět do původních přirozených lidských hodnot.
Je potřeba si uvědomit, že všichni manipulátoři kolem nás, vycházejí z nás, z našich vztahů, hodnot, z našich životních postojů a nastavení. Jsou to děti svých vlastních rodičů, jsou tedy nedílnou součástí obrazu naší společnosti, našeho života, našich hodnot a uvědomění, tedy nás samých.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.