pátek 16. prosince 2022

Toxické vztahy

Pojem osobní toxicity ve vztazích je trendová záležitost new age spirituality myšlenkového systému a vkládá do rukou tento pojem a související domněnky těm, kteří si chtějí stále hledat alibi pro svou vlastní nezodpovědnost za své vlastní pocity a související životní situace.
Pojem toxický vztah nebo toxická osoba je tedy pouze a jen alibi pro setrvávání v roli oběti a chudáka s vědomím, že život je nespravedlivý a to co se mi v životě bezprostředně děje skrze chování a projevy od ostatních si nezasloužím.
Pojem "toxický" pouze a jen poukazuje na odpor k vlastním nepříjemným pocitům a souvisejícím potlačeným emocím každého jedince, který si tento nepřirozený přístup k životním situacím adaptoval.
Je dobré si tedy připomenout, že život má dvě základní roviny ve kterých vše probíhá. Ta první výchozí je rovina duchovní, která je řízena zákony božího řádu a jednoznačně říká bez posuzování a hodnocení, že vše se děje neustále spravedlivě a správně.
Druhá rovina morální pak poukazuje na náš vlastní odklon a nebo soulad s původními, prvotními hodnotami života ve Stvoření. Zde již každá bytost na základě svého uvědomění a vlastních zkušeností má možnost rozlišovat mezi tím co je pozitivní a negativní, dobře, špatně, přirozené, nepřirozené atd.
Pokud je duchovní životní rovina nahrazena naučenými postoji, vzorci a domněnkami ze systému myšlení, pak jsou tyto původní, prvotní hodnoty, přeprogramovány pro účel učení se sebelásce ve vlastní oddělenosti a iluzi představ o svém vlastním původu a přirozenosti a samozřejmě také pro účel odžití si autentických karmických prožitků v zapomění na svou vlastní duchovní minulost a související konání, tedy primárně pro účel poučení a procítění toho, jaké to je, když se k nám ostatní chovají a projevují stejným způsobem tak, jako jsme se v minulých inkarnacích chovali a projevovali my sami k ostatním.
Pojem toxicita je tedy přímo spojen s vlastním duchovním sebepotlačením, dualitním pohledem na život, odpojením od vlastní duchovní minulosti, související celistvosti a neochotou vidět sebe sama s láskou a pochopením v chování a projevech ostatních.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.