pátek 20. ledna 2023

Nebezpečí

Jedná se o pojem spojený se strachem s iluzorní skrze dualitní pohled vnímanou situací, kde se dotyčná bytost prožívá pod vlivem programu oběti a s ním spojeným strachem a souvisejícím traumatem ze své vlastní duchovní minulosti.
Je potřeba si uvědomit, že je zcela zřejmé, že Bůh-Zdroj ze kterého veškerá projevená existence vychází není sám sobě nebezpečný a ví, že on sám je v sobě příčinou všeho co stvořil a navíc se sám ustanovil a přijal jako absolutní láskyplné dobro, které v sobě chrání svými zákony božího řádu na jejichž podstatě je postaveno celé Stvoření a život sám.
Nicméně pro účel sebepoznání a prožívání různých dualitních iluzí nezodpovědnosti a odevzdání vlastní moci je zde stvořena možnost si představovat a tvořit domněnky o vzniklé situaci a díky vlastní nevědomosti a naučeným pokřiveným postojům vnímání reality ji vyhodnocovat jako bezpečnou či nebezpečnou.
Pocit nebezpečí nás tedy spojuje s vírou, přejatým, naučeným programovým nastavením, které nám říká, že nám může někdo ublížit proti naší vůli. Opak je zde vždy pravdou.
Spravedlnost života je vždy absolutní a zaručená všem a každá duchovní bytost si vždy odžívá a odžije pouze a jen to, čeho ona je sama ve své duchovní minulosti příčinou.
Pojem nebezpečí nás tedy pouze a jen drží v iluzi vlastní nevědomosti a oddělenosti od pravdy a umožňuje nám prožívat jaké to je, když jsme se sami vzdali vlastní zodpovědnosti za vlastní život, za vlastní rozhodování a chování, tedy za vše co v něm děláme a tvoříme a máme problém si prožít to stejné, co jsme my sami v minulosti dělali ostatním.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.