neděle 8. ledna 2023

Peníze

Peníze vznikly již v období hlubokého duchovního úpadku lidstva a souvisejících hodnot, jako záměr vytvořit prostředníka (loupežníka) energetické výměny mezi lidmi se snahou co nejpřesněji ohodnotit a zachytit projevenou, vydanou energii každé bytosti, která jí vynaložila k poskytnutí služby ostatním.
Pokud má jakýkoliv systém výměny energie mezi subjekty celku správně a přirozeně fungovat, musí být sám o sobě energeticky neziskový, neparazitující, vytvořen v dobré vůli a musí do sebe implementovat duchovní zákony a přirozené principy života a jeho hodnoty a být co nejvíce v souladu s nimi.
K těm základním v této souvislosti v prvé řadě patří lidská přirozená sebehodnota, svoboda, dobrovolnost, spravedlnost, zodpovědnost, poctivost, rovnost.
Žádný z moderních finančních systémů dnešní doby tyto podmínky nesplňuje, protože pracuje na zkreslené, naučené a přejaté představě o přirozeném životě člověka na Zemi a jeho hodnotách, kde základní přirozené duchovní hodnoty byly nahrazeny hodnotami vnějšími, materiálními a energetickou závislostí na nich.
V aktuálním systémovém nastavení nemá tedy člověk základní sebehodnotu duchovní, ale pouze fyzickou a naučenou informační, která je subjektivně ohodnocena ostatními z vnějšku skrze realitní dopad jeho fyzického konání , šíření informací a poptávku po související činnosti, což každý takovýto systém dělá nepřesným a vybízejícím k restrikcím, manipulaci a energetickému parazitování a okrádání.
Člověk byl původně stvořen se svojí tělesnou genetikou jako bytost energeticky nezávislá na svém životním prostředí, což je ideální stav pro svobodný, otevřený a dobrovolný systém energetické směny. V tomto původním nastavení totiž sebehodnota a s ní spojená sebeláska každého jedince je nejvyšší dosažitelnou metou v celé společnosti a nic vnějšího jí nedokáže vyvážit.
V takovéto společnosti každý člověk primárně dává s radostí a bezpodmínečně ostatním, tvoří ze svých duchovních darů ve prospěch celku, protože má vše co k životu potřebuje, aby byl absolutně šťastný a spokojený a z této podstaty tvoří pro ostatní zcela dobrovolně a zdarma.
Aby takovýto systém mohl vzniknout musí nejprve lidstvo dosáhnout ve svém vývoji opět stavu duchovního probuzení, uzdravení, individuální energetické nezávislosti a nalezení související sebehodnoty ve spojení duchovní podstaty a fyzického těla.
Všechny ostatní systémy, které mohou do té doby vznikat a existovat budou pouze a jen přechodnými a učícími zkušenostmi poukazujícími na průběh návratu lidstva k původním hodnotám a přirozenému životu na Zemi.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.