sobota 7. ledna 2023

Osvícený člověk

Osvícení je stavem procitnutí do pravdy, do opětovného napojení na své vlastní duchovní vedení, do uvědomění si toho kdo jsem, kde jsem, co mě definuje, proč jsem, jaký je smysl mé existence, mého života a související záměry poznání.
Osvícený člověk je ten, kdo přijal svou vlastní temnotu poznání, své stíny, sjednotil a přetransformoval svou duchovní bytost do světla moudrosti a lásky a prozářil svou duchovní podstatou své fyzické tělo, které na tento stav svým vzhledem a funkcemi poukazuje.
Osvícený člověk je ten, kdo ví co znamená být člověkem, zná svou přítomnou úlohu v existenci, ve vlastním životě, souvisejí přirozené hodnoty, principy bytí a života, které žije a svým životem beze strachu chraní v prostředí, které mu bylo pro tento účel dáno.
Osvícený člověk je strážcem rovnováhy vlastního života, není pasivní ani netlačí, ale je vystředěn a vyvážen ve vlastní přítomnosti, je bdělý, zodpovědný a vědomý si svého chování a rozhodování se v životních situacích.
Osvícený člověk ví, že podstatou všeho je láska a spravedlnost
v absolutním rozměru Centrálního Zdroje veškeré existence.
Osvícený člověk ví, že vědět znamená cítít, čerpat ze svých vlastních zkušeností, z prožitků a moudrosti svých duchovních předků se kterými je ve spojení napříč svou vastní existencí skrze své srdce.
Osvícený člověk ví, že je strážcem své vlastní sebelásky navěky.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vážený čtenáři,
vkládej prosím komentáře a dotazy pouze týkající se tématu článku s vědomím, že mají obsah článku rozšířit a informačně a názorově obohatit pro další čtenáře.
Komentáře obsahující spam a negativní narážky bez odůvodnění, budou mazány.
Děkuji za pochopení.